reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Arthrotec. Poronienie zatrzymane

Cześć, po dłuższej przerwie. Niestety nie udało się… poroniłam 7 lipca 💔
Będziemy z mężem starać się o kolejne dziecko (czyli po pierwszej @ po zabiegu) i mam nadzieje, że tym razem się uda 🥹

reklama
Hej Dziewczyny, od 2 tyg.wiem,ze moja ciąża jest martwa. 3 lekarzy to potwierdzilo. Mogłam być przyjęta na oddział w celu podania arhtrotecu i ew.zabiegu,ale wybrałam opcję ambulatoryjnego przyjęcia tego leku doustnie. Czy są tu osoby, które miały podobna syt, tzn brały ten lek, żeby poronić martwa ciążę? Czego się spodziewać? Bardzo boję się ogromnego krwotoku i wielkiego bólu. Juz raz roniłam, ale samoistne, równiez w domu. Ból był bardzo silny, ale nie trwało to długo. W międzyczasie urodziłam SN zdrowego synka. Prosze osoby doświadczone w tej kwestii o wypowiedzi, bo totalnie nie wiem, co robić.
Ja miałam 2 razy farmakologicznie indukowane poronienie, za pomocą cytoteku - arthrotec to ta sama substancja (mispoprostol), tylko dodatkowo ma jeszcze diclofenak, który działa przeciwbólowo.
Na cytoteku kiedy zaczął działać miałam dreszcze i biegune plus lekki ból brzucha, trochę jak na okres.
Krwawienie było spore, w większości skrzepy, o tyle nieprzyjemne, że człowiek ma poczucie, że z niego się leje. Ogólnie nie było źle jeśli chodzi o ból. Zawsze, jeśli ból jest nie do wytrzymania można poprosić o dodatkowe środki przeciwbólowe.

Do góry