reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Aromek

Nie, jak nie było owulacji tak nie było. Nie rosło kompletnie nic. Dopiero zastrzyki z Menopuru dały owulację.
hmmm jak sprawdzalam to u mnie owulacja byla. Progesteron 7 dpo byl wysoki. Testy owulacyjne itd. Tez na usg bylo widac ale teraz lekarz stwierdzil ze endometrium bardzo cienkie, jajniki cale w pecherzach i ze nie ma szans… a cykle mam roznie. Od 35 do 50 dni… a dodam ze w pierwsza ciaze zaszlam majac cykle dwa pod rzad 60 dniowe… a finalnie zaszła Pani w ciaze? 🤗

reklama
hmmm jak sprawdzalam to u mnie owulacja byla. Progesteron 7 dpo byl wysoki. Testy owulacyjne itd. Tez na usg bylo widac ale teraz lekarz stwierdzil ze endometrium bardzo cienkie, jajniki cale w pecherzach i ze nie ma szans… a cykle mam roznie. Od 35 do 50 dni… a dodam ze w pierwsza ciaze zaszlam majac cykle dwa pod rzad 60 dniowe… a finalnie zaszła Pani w ciaze? 🤗
Tak, tylko u mnie była inseminacja. Więc też inaczej. Ciążę jednak poroniłam w 6 tc.

Ja mam pcos, staralam sie o ciążę niecale 4 lata. Nie działał na mnie clostilbegyt, letrozol bluefish kilka cykli nie działał nic, przez poltora roku na 3x1 letrozol mialam 3 lub 4 owulacje tylko bez szałowego wyniku progesteronu po 7 dniach . Mialam wykonana drożność i w kolejnym cyklu zaszlam w ciążę. Nie wiem czy to zasługa droznosci czy poprostu sie udalo za pomocą letrozolu. Obecnie 18 tydzien ciazy

My staraliśmy się przez jakieś pół roku, później z pomocą lekarza kolejne pół roku. Po czterech miesiącach monitoringu cyklu dostałam aromek. Po dwóch miesiącach brania i oczywiście dodatkowych monitoringach się udało.
Mamy teraz w domu bąbelka prawie 5mcy. Nie ma co się zastanawiać, skoro lekarz przepisał to warto zaufać, w końcu jeśli chodzisz do tego lekarza to mu ufasz.
Trzymam mocno kciuki! 😇

Do góry