reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aromek

Ja mówię o tych parach które z punktu widzenia medycyny nie mają przeciwskazan do zajścia w ciążę.
gwarantuje Ci, że w klinice niepłodności znajdziesz sporo par, które teoretycznie nie mają problemów medycznych, a od 2-3 lat ciąży nie ma. Idź i powiedz im, że mają odpuścić.

reklama
Chyba mnie Pani źle zrozumiały najpierw trzeba wyleczyć przyczyny medyczne a później jeśli nadal nie wychodzi to można spróbować bardziej odpuścić
Wyobraź sobie, że niektóre problemy trzeba leczyć ciągle- owulacje mogą nigdy nie wrócic naturalne więc trzeba chodzić na monitoringi, wiedzieć kiedy podać zastrzyk itp.
Na moje endometrium potrzebuję tony leków+ zastrzyki i wlewy żeby cokolwiek mogło się zagnieździć.
Na choroby immunologiczne potrzebuję zastrzyków które trzeba robić w określonych dniach.
I chcesz mi powiedzieć, że lecząc się w ten sposób mam zapomnieć o tym, że robię to dlatego, że chcę mieć dziecko? Czy można wogóle starać sie "na luzie" wydając miesięcznie na leczenie całą wpłatę? 🙂

No a to nie jest dowód na to ? Przecież mówię że stres może negatywnie wpływać na płodność i proszę sobie poczytać w każdym artykule znajdzie Pani potwierdzenie tej tezy. Po prostu jeśli chce się mieć dziecko to powinno się podchodzić do tego na luzie a seks powinien być przyjemnością a nie że w stresie i na zasadzie robimy sobie dziecko. Więc nie wiem kto się tu ośmiesza droga Pani
skąd teza, że jak człowiek się stara o dziecko i w tym celu uprawia seks to nie jest on przyjemnością?

gwarantuje Ci, że w klinice niepłodności znajdziesz sporo par, które teoretycznie nie mają problemów medycznych, a od 2-3 lat ciąży nie ma. Idź i powiedz im, że mają odpuścić.
skąd teza, że jak człowiek się stara o dziecko i w tym celu uprawia seks to nie jest on przyjemnością?
Jeżeli się nadmiernie na tym skupia to jest to tylko stres a nie przyjemność. Nie chciałam nikogo urazić życzę wszystkim żeby Wam się udało mieć tego upragnionego dzidziusia

Jeżeli się nadmiernie na tym skupia to jest to tylko stres a nie przyjemność. Nie chciałam nikogo urazić życzę wszystkim żeby Wam się udało mieć tego upragnionego dzidziusia
to na przyszlosc: jak nie chcesz nikogo urazić, to mu nie mów, że za bardzo się stara o ciążę albo że ma odpuścić. I nie mów też, że seks jest dla niego stresem, a nie przyjemnością. Bo aż zęby bolą od takich głupot.

To nie jest głupota tylko niestety prawda. Znam wiele takich przypadków badania wszytsko było ok po dwóch stronach a oni się skupiali tylko na dziecku aż prawie wpadli w paranoję na tym punkcie. Jak dali sobie w końcu spokój to od razu zaszła no dziwne
no dziwne
U nas 8 mies bez leczenie, moze i z rok ale z przerwami. A ta stymulacja w koncu cos pomogla?
nie pomogła ;)
Chyba mnie Pani źle zrozumiały najpierw trzeba wyleczyć przyczyny medyczne a później jeśli nadal nie wychodzi to można spróbować bardziej odpuścić

powiedz jeszcze coś mądrego, chętnie posłucham
Kenan Thompson Yes GIF by Saturday Night Live

reklama
Do góry