reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
LILITH Gratuluje takiej malej spryciary! Jestem pelna podziwu.Jeszcze troche i zacznie ci chodzic:-) ;-) :tak: Zycze duzo zdrowka :-)

reklama
Noe Ma juz dwa zębole i powoli idą mu następne dwa na górze .
Śmiać się śmieje nie pamiętam od kiedy...ale teraz ciągle :happy: jak go coś rozbawi to zaśmiewa sie w głos na przemian z pokrzykiwaniem.
Raczkuje po domu jak by miał motorek :szok:

Kasiula-matula u mnie było tak samo jak u iwonki :baffled: nie mogłam sie doczekać jak zacznie sam sie poruszac ...to samo myślałam :-D ,,będzie bardziej samodzielny...,, a teraz rany ani chwili spokoju cały czas coś broi ,ściąga ,przwraca :laugh2:
Szczególnie gdy teraz podciąga sie staje przy wszystkim i powoli porusza sie na nóżkach.
Krzyczy przy tym ,,yde,yde,yde,, jak jedzie wózkiem krzyczy ,,ade,ade,ade,,
Ostatnio jego ulubioną zabawą ,dość niebespieczną jest chodzenie ze stołkiem barowym po kuchni . Czasami wpada w poślizg a jeszcze ma problemy z równowaga :baffled:
Jak słyszy muzyke zaczyna podskakiwac ...to napewno dlatego że przeważnie rano jest sesja tanców z mamą do skocznej muzyki
Od tygodnia pasjami coś wkłada do pudełek i wyjmuje ...no chyba że są to flipsy wtedy tylko wyjmuje bo po chwili nie ma juz co włożyć :laugh2:

macie racje doczekac sie nie mozna samodzielnosci dziecka ale jak juz zacznie śmigac dopiero bedzie pilnowania bo teraz mozna powiedziec tak grzecznie sobie lezy a pozniej tylko patrzec jak pobiegnie
ale chyba kazda mama czeka na jakis postep :tak:

Moja Lenusia tez z dnia na dzien nabywa nowych umiejetnosci :-)
tydzien temu zaczela sama chodzic kilka krokow i na ziemie... ale tak sie zawziela ze przez tydzien calymi dniami cwiczyla samodzielne chodzenie od kanapy do mebla, od mebla do stołu itd cwiczenia przyniosly rezultaty bo Lenusia juz sama chodzi i niestety nie meczy sie za szybko :no: ganiam za nia bo jednak troche jeszcze nie dowierzam ze ona sama chodzi :-D ale skubana zawsze byla silna i takie silowe umiejetnosci szybko nabywala (to rodzinne po mnie) gdy jeszcze nie umiala sama chodzic to stala i robila przysiady :-D

a jezeli chodzi o mówienie to króluja słowa "mama" i "nie nie nie" bo to najczesciej slyszy :-D

ostatnio Lenusia pokazuje tez gdzie misio lub tatus ma oczko oraz nosek (innych czesci jeszcze nie rozpoznaje :-D)

A ząbków Lenusia ma juz 8

oj temat rzeka

Emi teraz ma 7 ząbków ,zaczyna ładnie mówic a ulubionym słowem jest niee :no: chodzić samodzielnie już bez ręki zaczeła jak miała rok ,wczesniej ok 10 miecha wszystkich męczyła zeby za rączke z nią chodzi;-)
w dzień robi siku i kupkę do nocniczka i od ok miesiąca ładnie woła ze chce ee,jest o wiele łatwiej teraz jak jej pupy nie musze po kupce myć:tak:

potrafi już prawie wszystko zjeść sama ,uzywa widelczyka i łyzeczki,pije z kubeczka z dziubkiem

zasypia najcześciej sama ,chyba że ma kiepski dzień to wtedy kłade się z nią ,chwilkę się tulimy i wtedy ona już sama woła że chce nyny i idzie do łóżeczka i zasypia też juz sama

mówi mama, tata, autobus(abus),mniam mniam ,pić, me,( to mleko )
,jeść,nie nyny, spać ,baba ,ciocia ,dziadzi ,dzidzi ,na siebie mówi ema ,chce ,i jeszcze parę słów ,narazie dużo skrótów stosuje:-)

umie pokazac już duzo znanych jej przedmiotów albo obrazków w książce ,ma poczucie humoru i naprzykład jej mówie że ma pokazać słoneczko to pokazuje wózek i się zaczyna śmiać:-D :-D

To emila to juz całkiem samodzielna dziewczynka bo moja to jeszcze nic z tych opisanych przez ciebie noeila rzeczy nie potrafi ale mamusia jest cierpliwa i jeszcze troszke i bedzie łaknąć nowe umiejętności

Moja corka sie dzis zapomniala i stala bez trzymanki z pol minutki:tak: :-) jeszcze nie chodzi ale moze to jest oznaka ze juz nabiera rownowagi i nie dlugo sama zacznie chodzic:-)

Iwonka - to gratulacje dla małej:-). Może zrobi Wam prezent na roczek i zacznie chodzić:tak:.
Wogóle wszystkie wasze dzieciaczki są takie zdolne, że szok:szok:.

kasiula matula ,przecierz twoja córuś jest jeszcze malutka,wszystko przed tobą ,też bedzie umiała :tak: :tak: :tak:

Kod:
Iwonka gratulacje ,gratulacje wielkie

reklama
a dziś Emi fajnie zrobiła siku do nocniczka

była cała rozebrana ,miała tylko majteczki na sobie i skarpetki ,ja poszłam na chwilkę do łazienki ,idę z powrotem a Emi woła ee ee więc ide ja posadzić ,ale patrzę że majtki ma juz mokre więc pomyslałam że popuściła ,ale to nic więc chce ją posadzić ,zdjełam jej majtki a patrzę a już w nocniku jest nasikane:eek: ona si przez majtki zrobiła :-D :-D :szok: :-D :-D
musiała sama usiąść na nocniczku i zrobiła si ,teraz musze ja nauczyć ściągać majtki:tak: :tak: :-D :tak: :-D

Do góry