reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
LILITH Gratuluje takiej malej spryciary! Jestem pelna podziwu.Jeszcze troche i zacznie ci chodzic:-) ;-) :tak: Zycze duzo zdrowka :-)

reklama
Noe Ma juz dwa zębole i powoli idą mu następne dwa na górze .
Śmiać się śmieje nie pamiętam od kiedy...ale teraz ciągle :happy: jak go coś rozbawi to zaśmiewa sie w głos na przemian z pokrzykiwaniem.
Raczkuje po domu jak by miał motorek :szok:

Kasiula-matula u mnie było tak samo jak u iwonki :baffled: nie mogłam sie doczekać jak zacznie sam sie poruszac ...to samo myślałam :-D ,,będzie bardziej samodzielny...,, a teraz rany ani chwili spokoju cały czas coś broi ,ściąga ,przwraca :laugh2:
Szczególnie gdy teraz podciąga sie staje przy wszystkim i powoli porusza sie na nóżkach.
Krzyczy przy tym ,,yde,yde,yde,, jak jedzie wózkiem krzyczy ,,ade,ade,ade,,
Ostatnio jego ulubioną zabawą ,dość niebespieczną jest chodzenie ze stołkiem barowym po kuchni . Czasami wpada w poślizg a jeszcze ma problemy z równowaga :baffled:
Jak słyszy muzyke zaczyna podskakiwac ...to napewno dlatego że przeważnie rano jest sesja tanców z mamą do skocznej muzyki
Od tygodnia pasjami coś wkłada do pudełek i wyjmuje ...no chyba że są to flipsy wtedy tylko wyjmuje bo po chwili nie ma juz co włożyć :laugh2:

macie racje doczekac sie nie mozna samodzielnosci dziecka ale jak juz zacznie śmigac dopiero bedzie pilnowania bo teraz mozna powiedziec tak grzecznie sobie lezy a pozniej tylko patrzec jak pobiegnie
ale chyba kazda mama czeka na jakis postep :tak:

Moja Lenusia tez z dnia na dzien nabywa nowych umiejetnosci :-)
tydzien temu zaczela sama chodzic kilka krokow i na ziemie... ale tak sie zawziela ze przez tydzien calymi dniami cwiczyla samodzielne chodzenie od kanapy do mebla, od mebla do stołu itd cwiczenia przyniosly rezultaty bo Lenusia juz sama chodzi i niestety nie meczy sie za szybko :no: ganiam za nia bo jednak troche jeszcze nie dowierzam ze ona sama chodzi :-D ale skubana zawsze byla silna i takie silowe umiejetnosci szybko nabywala (to rodzinne po mnie) gdy jeszcze nie umiala sama chodzic to stala i robila przysiady :-D

a jezeli chodzi o mówienie to króluja słowa "mama" i "nie nie nie" bo to najczesciej slyszy :-D

ostatnio Lenusia pokazuje tez gdzie misio lub tatus ma oczko oraz nosek (innych czesci jeszcze nie rozpoznaje :-D)

A ząbków Lenusia ma juz 8

oj temat rzeka

Emi teraz ma 7 ząbków ,zaczyna ładnie mówic a ulubionym słowem jest niee :no: chodzić samodzielnie już bez ręki zaczeła jak miała rok ,wczesniej ok 10 miecha wszystkich męczyła zeby za rączke z nią chodzi;-)
w dzień robi siku i kupkę do nocniczka i od ok miesiąca ładnie woła ze chce ee,jest o wiele łatwiej teraz jak jej pupy nie musze po kupce myć:tak:

potrafi już prawie wszystko zjeść sama ,uzywa widelczyka i łyzeczki,pije z kubeczka z dziubkiem

zasypia najcześciej sama ,chyba że ma kiepski dzień to wtedy kłade się z nią ,chwilkę się tulimy i wtedy ona już sama woła że chce nyny i idzie do łóżeczka i zasypia też juz sama

mówi mama, tata, autobus(abus),mniam mniam ,pić, me,( to mleko )
,jeść,nie nyny, spać ,baba ,ciocia ,dziadzi ,dzidzi ,na siebie mówi ema ,chce ,i jeszcze parę słów ,narazie dużo skrótów stosuje:-)

umie pokazac już duzo znanych jej przedmiotów albo obrazków w książce ,ma poczucie humoru i naprzykład jej mówie że ma pokazać słoneczko to pokazuje wózek i się zaczyna śmiać:-D :-D

To emila to juz całkiem samodzielna dziewczynka bo moja to jeszcze nic z tych opisanych przez ciebie noeila rzeczy nie potrafi ale mamusia jest cierpliwa i jeszcze troszke i bedzie łaknąć nowe umiejętności

Moja corka sie dzis zapomniala i stala bez trzymanki z pol minutki:tak: :-) jeszcze nie chodzi ale moze to jest oznaka ze juz nabiera rownowagi i nie dlugo sama zacznie chodzic:-)

Iwonka - to gratulacje dla małej:-). Może zrobi Wam prezent na roczek i zacznie chodzić:tak:.
Wogóle wszystkie wasze dzieciaczki są takie zdolne, że szok:szok:.

kasiula matula ,przecierz twoja córuś jest jeszcze malutka,wszystko przed tobą ,też bedzie umiała :tak: :tak: :tak:

Kod:
Iwonka gratulacje ,gratulacje wielkie

reklama
a dziś Emi fajnie zrobiła siku do nocniczka

była cała rozebrana ,miała tylko majteczki na sobie i skarpetki ,ja poszłam na chwilkę do łazienki ,idę z powrotem a Emi woła ee ee więc ide ja posadzić ,ale patrzę że majtki ma juz mokre więc pomyslałam że popuściła ,ale to nic więc chce ją posadzić ,zdjełam jej majtki a patrzę a już w nocniku jest nasikane:eek: ona si przez majtki zrobiła :-D :-D :szok: :-D :-D
musiała sama usiąść na nocniczku i zrobiła si ,teraz musze ja nauczyć ściągać majtki:tak: :tak: :-D :tak: :-D

Do góry