reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Modroklejka, to tak jakby Ci czop śluzowy odchodził...nie wiem, ale podobno z po jego odejściu mozna jeszcze jakiś czas chodzić a czasami to oznacza zblizający się poród, może jednak skonataktuj się z jakimś lekarzem albo połozna

reklama
dziewczyny trzymamy kciuki za was :-) juz teraz to tak będzie że co chwila któraś z nas w szpitalu i będziemy się powoli rozpakowywać ;-):-p
Pozdrowionka i trzymajcie dzidzie jeszcze w brzuszkach :tak:

Modroklejka lepiej dmuchac na zimne.
szkoda ze nie mozesz zadzownic do "starego"gina i powiedziec mu o tym:crazy:

Mordoklejka ja tez czop sluzowy obstawiam. Ale to normalne i nie ma sie czym martwic. Jak dasz rade podjedz do kogos (lekarz, szpital) zebys byla spokojna.

jutro podjade do szpitala i powiem co i jak...tylko jakos inaczej to sobie wyobrazałam...tzn ze przede wszystkim bedzie tego wiecej....a to tak z góra łyzeczka....

Ja tez obstawiam ten czop. bylam w czwartek na szkole rodzenia i wlasnie polozna mowila o takiej galaretce rozpuszczajacej sie w kolorze przezroczystym albo rozowawym. mowila rowniez ze to jeden z objawow ze porod sie zbliza i powiedziala dokladnie takie zdanie "jesli zaowazycie cos takiego to mozecie sie spodziewac ze w ciagu +/- dwoch tygodni dzidziusia zobaczycie" i ja dzis wlasnie bedac w ubikacji, jak wstalam zobaczylam ze cos mi w wodzie jakby taki "spik przezroczysty" plywa. ale nie jestem pewna czy to czop czy moze jakies resztki z czopka glicerynowego co bralam rano na zaparcie :baffled: ale spoko skurczy nie czuje puki co. chcialabym juz byc w 37 tc a nie 35, bo troche stracha mam...

jutro podjade do szpitala i powiem co i jak...tylko jakos inaczej to sobie wyobrazałam...tzn ze przede wszystkim bedzie tego wiecej....a to tak z góra łyzeczka....

To jak bedziesz cos wiecej o tym czopie wiedziec to daj znac;-) Bo ja u rodzicow w domu jestem co konca tygodnia, a do tutejszego szpitala mi sie nie usmiecha jechac, tym bardziej ze wizyte kontrolna w swoim mam w piatek :confused:

Ja tez obstawiam ten czop. bylam w czwartek na szkole rodzenia i wlasnie polozna mowila o takiej galaretce rozpuszczajacej sie w kolorze przezroczystym albo rozowawym. mowila rowniez ze to jeden z objawow ze porod sie zbliza i powiedziala dokladnie takie zdanie "jesli zaowazycie cos takiego to mozecie sie spodziewac ze w ciagu +/- dwoch tygodni dzidziusia zobaczycie" i ja dzis wlasnie bedac w ubikacji, jak wstalam zobaczylam ze cos mi w wodzie jakby taki "spik przezroczysty" plywa. ale nie jestem pewna czy to czop czy moze jakies resztki z czopka glicerynowego co bralam rano na zaparcie :baffled: ale spoko skurczy nie czuje puki co. chcialabym juz byc w 37 tc a nie 35, bo troche stracha mam...

a ja jeszcze nic takiego nie zauwazylam tzn.takiej garaletki zabarwionej kolorem rozowym tylko czesto no od paru dni przewaznie rano mam taka biala "garaletke",jak sie wysikam i wycieram papierem to na papierze zostaje.
Czy to moze byc ten czop??????:confused::confused::confused:

a ja jeszcze nic takiego nie zauwazylam tzn.takiej garaletki zabarwionej kolorem rozowym tylko czesto no od paru dni przewaznie rano mam taka biala "garaletke",jak sie wysikam i wycieram papierem to na papierze zostaje.
Czy to moze byc ten czop??????:confused::confused::confused:

Hmm... polozna nie powiedziala nic wiecej na ten temat. nie podala ilosci tego sluzu. mysle ze to zalezy od kobiety jedna bedzie miala duzo a inna nawet tego nie zaowazy. w ciazy wszytsko jest wzgledne :baffled: mi taka galaretka po sikaniu na papierze zostawala gdy nie bylam w ciazy a mialam okres plodny. teraz w ciazy mam taka biala wydzieline ktora co jakis czas mi wyplywa, ale lekarz mowi ze to normalne ze wydzielina z pochwy w czasie ciazy tak moze wygladac.

reklama
ewelcia lekka białą galaretke to i ja mam, chyba to norma.
Czop już powinien inaczej wyglądac- bynajmniej to co słyszałam z opowiadań.

A wiecie co nam położna powiedziała na szkole rodzenia?? Że nawet jak odejdzie czop to i tak się czeka do skurczy, bo czop może się zbudować jeszcze raz i po raz kolejny:szok: A po drugie to równie dobrze może odejść przed samym porodem a może odejść i 2 tygodnie wcześniej.:szok: A po trzecie to może odchodzić też w kawałkach po małej ilości.
Ale też bym pewnie zadzwoniła do lekarza aby się zapytać czy to to czy nie to, zawsze można tez do szpitala przedzwonić na izbę i się zapytać.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry