reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Byłam w szpitalu i niestety wcale nie jestem spokojniejsza, brzuch mnie boli jak bolał, szyjka niby zamkniętna, tetno małej OK,

jest mi niedobrze i no spa nie pomaga, czuje sie naprawde fatalnie :(

reklama
Carolin wiem ja to jest tez ostatnio tak mialam,caly czas lezalam w lozku.Teraz zreszta tez duzo odpoczywam,bo nie pracuje a i w domu zbyt duzo obowiazkow nie mam.
Staraj sie duzo lezec i dbac o siebie.

Ja też miałam duże upławy i powiedziałam o tym swojemu lekarzowi przepisał jakies tabletki i przeszło, z tego co wiem to może być jakaś bakteria więc radzę powiedzieć o tym swojemu lekarzaowi.

Hej ja też mam upławy takie normalne ale ile to trzeba się nazmieniać w ciągu dnia tych wkładek . Ale dziewczyny jeszcze trochę się pomęczymy i potem znów się pomęczymy a potem ponosimy wielkie podpachy i luzik powodzenia.;-)

O upławach to już nie wspominam, bo też je mam, ale wkurza mnie teraz coś innego, od jakiś 3 nocy mam straszne swędzenie, szczypanie i pieczenie kończyn dolnych, wierzgam nimi jak jakaś nienormalna, przedwczoraj tylko nogi takie miałam a dzisiejszej nocy to już przeszłam samą siebie bo doszły ręce i dłonie. Dzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu, powiedział, że to tzw. "Zespół drażliwych nóg" przypadłość częsta u kobiet w ciąży i nie ma na to żadnego lekarstwa. :wściekła/y:

O upławach to już nie wspominam, bo też je mam, ale wkurza mnie teraz coś innego, od jakiś 3 nocy mam straszne swędzenie, szczypanie i pieczenie kończyn dolnych, wierzgam nimi jak jakaś nienormalna, przedwczoraj tylko nogi takie miałam a dzisiejszej nocy to już przeszłam samą siebie bo doszły ręce i dłonie. Dzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu, powiedział, że to tzw. "Zespół drażliwych nóg" przypadłość częsta u kobiet w ciąży i nie ma na to żadnego lekarstwa. :wściekła/y:

KasiuLLka, ja to miałam niedawno u mnie okazało się, ze to uczulenie na coś, męczyłam się straszliwie, ale powinnaś, a nawet musisz zrobić badania pod kątem wątroby, niestety swędzenie dłoni i stóp to jeden z objawów problemów z wątrobą, ale nie zawsze, wiec nie martw się na zapas. tylko idź do lekarza i zrób te badania, dla świętego spokoju.

jedynie co mogę Tobie poradzić to picie wapna, ponieważ też nic innego brać nie mogłam. Dodatkowo smarowałam się fenistilem i maścią witaminową. Fenistil działał przez sekundę, a maść stosowałam, ponieważ miałam/mam strasznie wysuszone i podrapane dłonie i stopy i przynosiła mi lekką ulgę, co prawda nie od razu.

Byłam w szpitalu i niestety wcale nie jestem spokojniejsza, brzuch mnie boli jak bolał, szyjka niby zamkniętna, tetno małej OK,

jest mi niedobrze i no spa nie pomaga, czuje sie naprawde fatalnie :(

wieczorem byłam w innym szpitalu i tam po lepszym zbadaniu, powiedzieli, że to najprawdopodobnie zapaleniu dróg moczowych, wiec biorę furagin, piję sok z żurawiny i aronii i czekam na poprawę:)

carolin współczuje sama to niedawno przechodziłam więc wiem co przeżywasz ja miałam zapalenie dróg moczowych razem z przewodem moczowym i lekarz podejrzewał kamice nerkową bo strasznie nerki mnie bolały :baffled::szok: ale po usg lekarz nie wykrył żadnych kamieni na nerkach :tak: dostałam antybiotyk leki moczopędne i kazał dużo pić :sorry2:

carolin współczuje sama to niedawno przechodziłam więc wiem co przeżywasz ja miałam zapalenie dróg moczowych razem z przewodem moczowym i lekarz podejrzewał kamice nerkową bo strasznie nerki mnie bolały :baffled::szok: ale po usg lekarz nie wykrył żadnych kamieni na nerkach :tak: dostałam antybiotyk leki moczopędne i kazał dużo pić :sorry2:

ufff, to trochę mi lepiej. Bałam się, ze to może być wyrostek.
dobrze, że u Ciebie to było "tylko" zapalenie dróg moczowych, a nie coś bardziej poważnego.

reklama
Oj dziewczyny ale wam naprawdę współczuję z tym zapaleniem dróg moczowych ja na szczęście nie miałam i obym nie miała w ciąży ale przed ciążą to bardzo często . A raz nie mogłam nawet dojść do pracy jak już doszłam to załatwiłam wolne i mąż po mnie przyjechał , ale wtedy to aż siusiałam z krwią i co dostałam leki pomęczyłam się okropnie ale przeszło oby nigdy więcej.:crazy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry