reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiecie co, nie wiedziałam, że ten czop śluzowy jest taki duży, normalnie w szoku jestem, byłam przed chwileczką w kibelku i znowu kawałek mi wyszedł i dalej nie jest niczym podbarwiony... ale może jednak coś się ruszy :-)

Miroslava, no mnie tez zadziwia wielkosc tego czopa. Na początku wychodził takimi maluskimi kawaleczkami, a od wczoraj to normalnie takie wielkie gluty:szok: U mnie są brązowawe. Ale tak to tez cisza.

reklama
piszecie ze duzo tego...ale duzo to ile?
tak objętosciowo łącznie-garsc, szklanka??...wiem ze smiesznie to brzmi, ale moze jest to wielkosc która mozna do czegos przyrównac...

eee..to w sumie nie tak duzo...nie wiem czemu ja myslałam ze to wielki kawał galaretki...raczej jak zwinieta pięść niz jak palec...kurcze-to łatwo to przegapic-zwłaszcza jak ja mam kibelek bez tej poleczki:-D:-D:-D:-D

Mordoklejka, jakby mi taki wileki glut jak pięść wypadł, to chyba bym się przestraszyła:-D
Mi w trakcie siusiania wypada i pod prysznicem tez, ale fakt, ze w kibelku to mozna przegapic.

eee..to w sumie nie tak duzo...nie wiem czemu ja myslałam ze to wielki kawał galaretki...raczej jak zwinieta pięść niz jak palec...kurcze-to łatwo to przegapic-zwłaszcza jak ja mam kibelek bez tej poleczki:-D:-D:-D:-D
Madzia, ja po tych moich poronieniach to zawsze oglądam papier po podtarciu i to takie wielkie" smarki", sorki za opis, ale tego nie da się przegapić...Ja zawsze myśłałam, że tego jest tak trochę, no bo niby ile moze się zmieścić w szyjce??? ale teraz to jestem zdziwiona, ze tego tyle, a mi cały czas jeszcze odchodzi, a w nocy miałam dwa bolesne skurcze, myślałam już ze pojedziemy jeszcze w nocy, ale na razie skurcze ustały, może jak troche posprzątam to coś się ruszy....

dziewczynki ja niewiem czy mi wody nieodeszły byłam w ubikacji bo siusiu mi się chciało wróciłam się położyć i taki śmieszny ból miałam jakby kupe mi się chciało wziełam wdech a po chwili na wkładce poczułam mokro nie bardzo dużo tego było ale kolor przezroczysty noi niewiem bo skurczy niemam tylko tak mnie troszke brzuch pobolewa.najgorsze jest to że w domu nikogo niema tak się akurat dziś niefortunnie złożyło.

ja ostatnio małą też słabo czuje.idz na ktg to sprawdzisz jak malenstwo sie ma a raczej jego serduszko i niedenerwuj się za bardzo bo dzidziajest już duza i mało miejsca ma dlatego możesz ją słabo odczówać ale dla spokoju zrób ktg:blink:

Dzieki Kingula. Była na ktg. Wszystko jest w porządku i oczywiscie jak wyszlam to bąbel zacząl skakac. Ładnie to tak mame straszyc???

Lekarka powiedziala, ze wszystko do porodu gotowe, a ja jej na to, ze u mnie tak jest od 32 tyg:) Potwierdziła, zeby zastosowac 3 S:)
Tak tez wczoraj zrobilam. Spacerek przez przypadek mialam calkiem niezly i to dosc szybki, szchody u tesciowej na 3 pietro no i trzecie 3. Az maz sie zdziwił:) A ja mu na to, ze mam to na recepcie:D Byl w siodmym niebie:)

Efekty:
Zero skurczy, ale rano odszedl kolejny kawałek czopa (niezabarwiony). Takze chyba mam jeszcze troche czasu. Ech...

Miroslava życzę szybkiego ujrzenia Adrianka :-) eh ja zawsze jak czytam że ktoś poronił to mi się chce płakać :-( nie wiem czy może być coś gorszego dla kobiety niż strata dziecka, nawet takiego jeszcze nienarodzonego...współczuje Ci tych poronień :-( ale Adrianek na pewno da Wam dużo szczęścia hi hi być może już dzisiaj :-)

reklama
dziewczynki ja niewiem czy mi wody nieodeszły byłam w ubikacji bo siusiu mi się chciało wróciłam się położyć i taki śmieszny ból miałam jakby kupe mi się chciało wziełam wdech a po chwili na wkładce poczułam mokro nie bardzo dużo tego było ale kolor przezroczysty noi niewiem bo skurczy niemam tylko tak mnie troszke brzuch pobolewa.najgorsze jest to że w domu nikogo niema tak się akurat dziś niefortunnie złożyło.

Kingula, a lezysz? Jesli tak to wód powinno byc bardzo duzo. Tego nie da sie z niczym innym pomylic. Tylko musisz sie polozyc, bo jak stoisz to glowka dziecka blokuje wodom wylot.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry