reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moje maleństo ja przed ciążą 57kg a teraz 78,5 :-:)baffled: ale pocieszam się że jak będzie mały to da popalic i szybko zrzucę :-D;-)

reklama
avanti85
U mnie waga wariuje... pod koniec 8 miesiąca spadła w ciągu 3 tyg 0,5 kg potem mi przybyło 2,5 kg tydzień temu schudłam 200 gram i się cieszyłam że to na poród teraz przybtałam 1,1 kg... nic już nie kumam A położna mówi, że wagę ma w porządku, bo sama się waży i ma taka samą cały czas...

mam zboczenie w drugą stronę - boję się że za malo przybieram (choc lekarze twierdzą że ok) - w poprzedniej ciąży było tylko 8,5 na plusie mała miała wagę urodzeniową 3300 ale ja strasznie źle się czułam po porodzie :no: Lekarz śmiał się żę mam prawidłową wagę i ilość tkanki tłuszczowej jak na 12-letniego chłopca. A dodam, że jem normalnie, a nawet sporo :-p

Przy takich objawach ja bym już jechała... czasem piszą że skórcze co 5-7 minut mają trwać dwie godziny, ale ja bym chyba nie wytrzymała tyle w domu siedzieć... :-)

Firehead u mnie waga zaczęła wariować od końca 7mc wtedy przytyłam najwięcej bo w te ostatnie 2mc 10kg :eek::sorry: ale zaczęły się obrzęki i problem z nerkami :baffled:
a dziś byłam u ginka to w 10dni przytyłam znowu 2kg :crazy:
Ania dzwoń do położnej i do szpitala sie zbieraj bo się zaczęło :-D:tak:

avanti85

Moja "doktorka" :-p twierdzi, że pod koniec ciąży waga zawsze szaleje... a u Ciebie to zatrzymywanie wody robi swoje, może to i lepiej, że to nie tłuszczyk ;-) Każdy ma swoje problemy i lęki ciążowe. Ale ja bym wolała mieć już problemy połogowe (patrz suwaczek... grr)

firehead ja też bym juz chciała mieć problemy połogowe i nawet bolące krocze :baffled::-D i mieć malucha przy sobie ale ja to napewno jeszcze ze 2 tygodnie poczekam na mojego leniwca:tak:chociaż mógłby juz wyjść bo waży już prawie 3400gram tak dziś na wizycie mi ginek powiedział :-)

ja nawet nie wiem ile maluch ma, w 36 tyg na usg mial jedynie 2200, ale od tego czasu przytyłam jakos 3,5 kg a po mnie nie widać specjalnie - mam nadzieje ze choć cześć w małego poszła... :tak:

reklama
moje maleństwo w 35 tygodniu ważyło 1712 śmieszna waga ale dokładna:tak::-) jutro mam wizyte u gina to go poprosze o usg ciekawa jestem ile teraz waży;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry