reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dostałam zdjęcie synka Justyny :-) jest prześliczny :-) niestety nie mam jeszcze dostępu do wątku zamknięto więc nie mogę go umieścić. Justyna mi napisała że jutro zrobią badania kontrolne i jak wyjdą dobrze to jutro wyjdą. Więc być może sama zamieści zdjęcia synka ;-)

reklama
A mi od wczoraj zaczely puchnac dlonie. Ale jak niesamowicie. Stopy nie i to mnie dziwi, ale juz nie wiem co z dlonmi robic. Co jakis czas je musze pod zimna wode wlozyc.
Poza tym skurczy oczywiscie nie ma.

Heja ja mam już dość tej ciąży :-(, w nocy czy w dzień mało co śpie, praktycznie wogóle, przysypiam tylko co jakiś czas..., powód okropny ból krocza, pachwin, bioder, nawet podczas toalety, kiedy tylko lekko dotknę spojenia boli jak cholercia, gdybym mogła mieć skrzydła to spewnością bym ciągle latała, może wtedy nic by mnie nie bolało, łóżko wydaje mi się teraz twarde, a nogi nie wiem już gdzie sobie założyć, czy jak ułoży, żeby nie cierpły.:baffled: Od samego rana kostki obu stóp mam spuchnięte, jak balony z obydwu stron, pod wieczór to z kolei całe stopy, jak materace wyglądają, i mam wrażenie jakby mrówki po nich chodziły.:sorry2:

Dziewczyny ja też mam koszmarne nocki wstawałam dziś chyba 8 razy a zdażało mi się 1 może 2 w ciągu nocy mąż się śmiał że strasznie chrapałam w nocy ale co się dziwi jak w końcu zasnęłam to ze zmęczenia się chrapało hahaha.
Zresztą brzusio mnie bolał w nocy za dużo wczoraj chodziłam i oto są efekty.
8 marca mam wizytę może już ostatnią mam nadzieję że się niedługo rozpakuję bo już mi tak ciężko i wogóle.
Mi nóżki nie puchną ale jak kłade się spać to też nie wiem gdzie je położyć bo są ciepłe tak mi się wydaje i szukam tylko jakiegoś zimnego miejsca na kołdrze.

To ci niespodzianka!!!!!!!!

MAMUSIA DUŻE BRAWA I GRATULACJE DLA CIEBIE, A DLA MALUSZKA ZDRÓWECZKA...:-D

Ja KasiulkaW, jak położe nogi na kołdrze od razu dostaje zespół niespokojnych nóg, tzn. zaczyna mnie swędzieć skóra, i drapie się jak jakaś nienormalna :confused:

Dziewczyny,chcialam obalic jeszcze tu mitu ze niby po cc macica wolno sie kurczy i ze po porodzie wyglada sie nadal jak w ciazy.Jutro uplyna 3 tyg po porodzie przez cc,stracilam 11 kg z 15,5 kg,blizna ladnie sie goi i ma 13 cm (a ma miec 10 cm jak sie zbiegnie i zagoi calkiem)i jest baaardzo nisko (spokojnie mozna nosic spodnie biodrowki czy bikini),a brzuch mam jak w 3/4 m-cu czyli niewiele mu brakuje do plaskiego i zero obwislej skory,wrecz napieta gladka i bez rozstepow,nawet miesnie brzuszka znow troche zaczynaja byc widoczne.A brzuch mialam jak do swojej postury naprawde spory,zreszta fotki zalaczalam w watku brzuszkowym,tyle ze ostatnia z 35 tc a nie z 37 tc.

Kurcze mam nadzieje ze fotki was nie zenuja-zwlaszcza ta z blizna.

fotka 1 - az dotad nie widac blizny tak jest niziutko wiec mozna nosic bikini i biodrowki.
fotka 2 - blizna-usmieszek ma 13 cm,ma miec max 10 cm i byc niewidoczna (ciagle sie goi jeszcze)
fotka 3 - wciagniety brzuch ;-),tak mam nadzieje bedzie za kolejne 3 tyg:tak:
fotka 4 - brzuch niewciagniety-tak mam teraz,czyli jak max 3/4 m-c,a wiec nie jest zle!

PS.W biustonoszu mam wkladki laktacyjne dlatego tak dziwnie mi cycki wygladaja hahaha;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja w nocy śpię raczej odkryta, przykryty mam tylko brzuszek bo mąż mi codziennie powtarza przykryj dzidzie :-p, a nóżki mam odkryte bo bym inaczej nie zasnęła tak mi jest ciągle ciepło. Z uczuciem mrówek w nogach mam podobnie :crazy: prawie cały czas je czuję albo w rękach albo w stopach :baffled: strasznie denerwujące to jest.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry