reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny!!! a mi wszyscy mowią,że brzuch się obniżył i ze to znak ze do dwoch tygodni urodze...hmmm....dziwne, ja nic takiego nie zauwazyłam...nie miałam trudności z oddychaniem i nie poczułam żadnej ulgi....sama nie wiem, troche mnie to stresuje bo termin mam dopiero na 23 marca...ale podobno chłpocy zazwyczaj rodzą sie wczesniej...A jak u Was, macie juz obnizone brzuchy??????

mi sie obnizył w 31 tygodniu:tak: odczułam znaczną ulgę, brak ucisku na przeponę.
Tez się nasłuchałam ze 2-3 tygodnie przed porodem wiec sie przestraszyłam, ale jak na razie jest OK.:tak:

reklama
Ja powiem krótko, synek Ewelci, jest jak "błogosławiony między niewiastami" ;-):-D

Ania, Iwonka GRATULUJĘ...no i są następne, którym zazdroszczę...buuu ja też tak chcę :tak::-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie pokarm pojawił się na drugi dzień, pierwszą cesarkę miałam na koniec 39 tygodnia, może dlatego tak szybko się pojawił, ale mialam dni, że synek nie najadał się nim i wtedy karmili mleczkiem modyfikowanym BEBILON (nie musiałam donosić do szpitala swojego), a dopajali glukozą.:tak:

ja o mleku modyfikowanym nic nie slyszalam, pytaly sie tylko czy moga gluzkoza dopoic....mlody z wagi 4180 spadl na 3700 jak wychodzilismy...ja przystawialm go wiec siare napewno pil...

waga z usg ja sie wogole nie przejmuje bo to zalezy od ustawien tak mowil mi lekarz wiec oni przyjmuja orientacyjna wage, ale czesto nie jest ona odzwierciedleniem prawdy..... czesto zadza sie ze dziecko niby normalne wielkoscia a przy porodzie sa komplikacje bo bardzo duzy maluszek jest....

ja pokarm mialam odrazu, ale ze dziecko przyniesli mi na drugi dzien po 18h do karmienia to wiem ze podali jej mleko modyfikowane Nan 1, moja J po odsluzowaniu oddaniu smolki stracila 400gr urodzila sie 3600 a na 3 dobe miala 3200.
Jade o 15 na usg i dowiem sie czy mlody choc troszke sie przekrecil, czy juz raczej zostanie tak jak jest , jutro wizyta i bede wiedziala czy bedzie 2 cesarka.

reklama
ANIA I IWONA MEGA WIELKIE GRATULACJE!!!!
Ania nic sie nie martw mój synek urodził się z wagą 1200g dzisiaj jest silny i zdrowy dawno zapomnielismy o tym,mój leżał w inkubatorku 33 najważniejsze że córcia samodzielnie oddycha :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry