reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Poza bolami bioder,zglaszam kolejna dolegliwosc.
Nie mialam dotad zaparc,az do dzis.Wlasnie jestem po 15 min posiedzeniu na kiblu,gdzie w pewnym momencie musialam wywrzec parcie na stolec zeby sie wogole zalatwic,bojac sie przy tym czy przez to parcie dzidzia mi nie wyskoczy...
Ale domyslam sie skad to sie bierze-jak czytalam w necie o tym swoim za wysokim poziomie zelaza we krwi to bylo wlasnie ze nadmiar zelaza powoduje zaparcia.Wszystko przez Elevit bo on ma duze stezenie zelaza w porownaniu z innymi preparatami dla ciezarnych...

reklama
Ja zaparcia miewam, ale bardzo sporadycznie, najczęściej jak się najjem za dużo i bardzooo niezdrowo.
Mnie trochę niepokoi ból brzucha. Ale to taki bardzo dziwny ból. Bolało mnie tak przedwczorajszej nocy i dzisiejszej. Co dziwne boli tylko w nocy. I jakbym miała opisać miejsce to jest to na wysokości pępka po prawej stronie, jakbym przyłoży lewą rękę po prawej stronie przy pępku to boli mnie "na powierzchni ręki", więc zakres mały. I nie przypomina mi to w żaden sposób bóli jakie wy miewacie. Po tej pierwszej nocy to po prostu myślałam, że jakoś krzywo spałam, ale wątpię, żeby to było od tego bo ciągle śpię na plecach a wczoraj nie bolało. Boli tak, że się budzę 3-4 razy i nie mogę usnąć. Po pierwszej nocy myślałam, że to może małe mnie pokopało, ale dziś w nocy chyba spało, więc to nie jego sprawka. Jakoś tak nic przeciwbólowego nie biorę, żeby móc monitorować ten ból, ale kompletnie nie mam pojęcia co może być jego przyczyną .....

Poza bolami bioder,zglaszam kolejna dolegliwosc.
Nie mialam dotad zaparc,az do dzis.Wlasnie jestem po 15 min posiedzeniu na kiblu,gdzie w pewnym momencie musialam wywrzec parcie na stolec zeby sie wogole zalatwic,bojac sie przy tym czy przez to parcie dzidzia mi nie wyskoczy...
..
hehe ja mam tak samo...zaparcia od poczatku wlasciwie...i zawsze sie martwie co maly miloszek biedak czuje jak ja tak sie napinam....czy mu to nie zaszkodzi.....ale to jakas forma treningu ;-) przed porodem:):)

Dziewczyny, a może wy mi pomożecie. Od samego początku ciąży mam problemy z bezsennością. Zasypiam bardzo szybko, za to w nocy budzę się i nie mogę zasnąć.Wstaję też bardzo wcześnie. Potem chodzę niewyspana. :wściekła/y: Może któraś z Was też tak ma i zna sposób jak sobie z tym poradzić.
ja niestety też miewam problemy ze snem, ale za bardzo nie umiem sobie z tym poradzić... teraz już troszkę mniej, ale wcześniej bywało, że budziłam się np. o 3.30 i nie mogłam zasnąć :baffled: to jest dopiero porażka...

zaparcia miewam co jakiś czas niestety, też boję się zbyt mocno przeć :sorry:
a dzisiaj bardzo boli mnie spojenie łonowe, bardzo, ledwo chodzę :-( :no:

Ola to mże jak tak Cie boli idz zrob sobie to badania Można zrobić USG diagnostyczne - jego wynik pozwoli ocenić sytuację.
Zazwyczaj rodzi się normalnie, sn, tylko w przypadku bardzo dużych
rozejść spojenia bierze się pod uwagę cc. Na razie proponuję
jedzenie dużej ilości galaretek (żelatyna) i używanie pasa
stabilizującego miednicę kiedy będzieszi dużo chodzić Też mnie boli i noca i w dzien ale daje rade jeden dzień bardziej a drugi juz mniej zależy od dnia i od tego czy duzo sie poruszam Z kolei moja koleżanka leżała az dwa miesiące miałą zakaz chodzenia bo tak jej poszło spojenie że zagrażało wcześniejszym porodem ale to rzadkośc pewnie :tak:

Magdalenka - a czy to taki kłujący ból? Ja tak miałam jednej nocy - właśnie z prawej strony na wysokości pępka - kilka godzin w nocy kłuło tak, że nie mogłam zasnąć. Ja myślę, że to może pobolewała wątroba, bo zjadłam wieczorem tłustą ciężkostrawną smażoną potrawę. Ból jak na razie się nie powtórzył, też nie wiem, co to.

No niby kłucie, a niby nacisk, jakby mi ktoś od środka uciskał, ale ból był okropny, pomagało mi trochę leżenie na lewym boku, udało mi się w tej pozycji zasypiać, tyle, że za godzinkę budziłam się z bólu i już na plecach .....
Mi się to nie kojarzy z wątrobą, w końcu chyba wątroba jest trochę wyżej niż na wysokości pępka. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. :crazy:

pytałam dzis lekarza o te bole miednicy...powiedział ze to normalne tylko rozna jest intesywnosc tych boli w zaleznosci od rozwoju ciazy..mnie akutar teraz dopadło co nie znaczy ze to nie wroci jeszcze...poradził ciepłe kąpiele i prysznice i wygrzewac sie pod kocykiem...

Właśnie dostałam przedziwnego bólu, który poderwał mnie z łóżka - zbierałam się do spania - dosłownie jakby rozsadzało mi jelito grube w końcowym odcinku, tuż przed odbytem... :zawstydzona/y:Czy któraś z Was miała coś takiego? Boli okropnie, wzięłam no-spę i zrobiłam sobie herbatkę z melisy. JEstem cała w nerwach bo pojęcia nie mam co to może być. Taki ból mocny w takim dziwnym miejscu. Oczywiście jestem cała w nerwach...:-(

reklama
Vinniki czy ten ból można porównać z takim czyms nie wiem jak to okreslić jak by ktos tak hakiem tam grzebał sory za okreslenie ale nie znalazłam innego

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry