reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ANTYKONCEPCJA

Shady nie rozumiem czegoś. W opakowaniu masz 21 tabletek, tak? Po ich przyjęciu nie bierze się przez 7 dni i w tej przerwie występuje krwawienie (przypominające @ ;)), potem bierzesz drugie opakowanie czyli kolejne 21 dni i 7 przerwy itp. A jeśli nie chcesz mieć jednego krwawienia to przyjmujesz bez przerwy 2 opakowania.
Ale nie wiem czy o to Ci chodziło, bo nie rozumiem co chcesz uzyskać po przyjęciu 1 opakowania??

reklama

tak tak...o to chodzilo....sorry, bo to nie dla mnie tylko dla kumpeli....wybieramy sie na koncert w czerwcu i ona bedzie miala @ w tych dniach, wiec chce zazyc pigulke zeby nie miec, czyli faktycznie musi poprostu lyknac 2 opakowania...dzieki :)

Albo niekoniecznie całe dwa opakowania, jak w którymś momencie tego drugiego opakowania uza, że już może mieć krwawienie to wystarczy, że przestanie brać proszki i gotowe.

Masz rację Magdusiek, tylko potem problem z ilością tabletek, trzeba coś kombinować, a tak po skończeniu 2 opakowań przerwa i znowu zgodnie z opakowaniami, przynajmniej nic się nie pomyli ;)

Shady tylko uprzedź kumpelę, że zbyt często tak nie wolno robić!

Doxa, wiem, ale nie powinno się odsuwac @ zbytnio w czasie np przez branie całego dodatkowego opakowania, a zwykle i tak się ma więcej opakowań., Ja sobie w ten spoób przesuwałam przed wakacjami, przez np 2 miesiące pod rząd przesuwałam każdorazowo o ok 5 dni.

To nieźle porządziłaś się swoją gospodarką hormonalną ;)  a konsultowałaś takie akcje ze swoim ginem?
...

Z resztą nieważne, skoro jest Natalka tzn. że wszystko jest OK :laugh:

Tak, konsultowałam, własnie gin mi powiedział, że jeśli chcę przesunąc o większa ilosc dni to nie jednorazowo. Ale - z drugiej strony, póxniej ginba zmieniłam ;) nie z tego powodu ale jednak. No, ale Natalka jest, pojawiła się planowana, kilkja lat po odstawieniu proszków więc chyba ok :)

Doxa wiem wiem....kumpela tez wie, tylko ze akurat teraz jest podbramkowa sytuacja, a ona ma wbitnie bolesne @ wiec nie moglaby isc na ten koncert....chyba by sobie w leb dala ;)

reklama
Dziewczyny dostalam takie mini pigulki co mozna uzywac jak sie karmi, ale niebardzo jestem do nich przekonana. Niewiem ile do mleka sie dostaje itp. Wiecie na ile one sa skuteczne? Co wy o nich sadzicie?

Do góry