reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja

chantal98

Fanka BB :)
Stosuje tabletki antykoncepcyjne rigevidon. Ale wolałabym używać coś bez hormonów i myślę o wkładce miedzianej. Ale mierdzi mnie to że moze się ona przesunąć i można wtedy zajść w ciążę . Jakie macie opinie ? Myślałam też o hormonalnej bo działa wtedy też hormon w razie czego ale wolalabym tego uniknąć. Jakie macie opinie na temat wkladek miedzianych?

reklama
Ja jeszcze zdania nie mam, ale będę zakładać wkładkę miedziana we wtorek, jeśli na wizycie po połogu będzie wszystko dobrze. We wtorek jeszcze będę pytać swojej ginekolog o wszystko, bo jednak informacje od lekarza są istotne. A internet lekko namącił w głowie mi 😅

Ja hormonalne również odrzuciłam i nie biorę ich pod uwagę.

U mojego lekarza to 700 zł cena wkładki plus założenie, też ciągle zastanawiam się nad założeniem miedzianej, moja położna używa od lat i bardzo sobie chwali.

Na temat miedzianej osobiście nie mam zdania, sama mam Mirene i miałam na początku dłuższy czas krwawienie, jakieś brzydkie plamienie, dostawałam dodatkowe hormony i w końcu się unormowało. Chociaż nadal mam okres co około miesiąc, co podobno jest rzadkością i liczyłam że go nie będzie 😆

Poza tym polecam i jak się przeliczy koszt tabletek, dodatkowych wizyt u gina to patrząc całościowo na 3 lata to nie wychodzi źle.

reklama
Do góry