reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja w uk

hej kochane... jestem miesiac po porodzie... czuje sie swietnie... w sumie czulam sie swietnie juz kolejnego dnia po porodzie i polog przechodze bardzo dobrze... za 2 tyg konczy mi sie polog i zastanawiam sie nad jakas antykoncepcja... myslalam o wkladce domacicznej jak mirena... czy jest ona dostepna w uk i ile sie czeka na wlozenie jej? moze ktoras ja ma i podzieli sie informacjami...

reklama
nie wiem jak właśnie z tą wkładką ale jak chyba wiesz z antykoncepcją w uk nie ma żadnych problemów. musisz poprostu iśc juz do GP i porozmawiac z lekarzem o najlepszej metodzie. nie wiem czy chcesz miec jeszcze dzieci i kiedy ale jeżeli tak to wkładka jest odradzana. bynajmniej mi tak powiedział lekarz. Pozatym masz mase innych sposobów. jak pójdziesz to od lekarza sie dowiesz wszystkiego co, jak, gdzie i co jest najlepsze dla ciebie. I też myślę że z tym czekaniem to jest różnie zależy od tego gdzie mieszkasz, więc ja poradziłabym ci udac się tam jaknajszybciej bo antykoncepcja zalecana jest od 6 tygodnia po porodzie.
Nie wiem czy pomogłam jakkolwiek ale życze powodzenia.

ja jestem umowiona na wizyte u gp na rozmowe jaki rodzaj wkladki i juz na zalozenie w poniedzialek za tydzien. wlasnie a moze wiecie jakie spirale nie zawieraja metalu? ale pewnie w poniedzialek wszystkiego sie dowiem

ja jestem umowiona na wizyte u gp na rozmowe jaki rodzaj wkladki i juz na zalozenie w poniedzialek za tydzien. wlasnie a moze wiecie jakie spirale nie zawieraja metalu? ale pewnie w poniedzialek wszystkiego sie dowiem

mozesz mi napisac jak dlugo trwalo zalatwianie tego? tzn kiedy poszlas pierwszy raz rozmawiac o antykoncepcji i ile czekalas na termin zakladania spirali... daj znac co ci lekarz poradzil jaka wkladka itd...

bylam u gp tydzien temu i kazal sie umowic z odopwiednim gp bo w naszej przychodni jedna pani doktor to zaklada, wizyte mialabym wczesniej ale dzien mi nie pasowal. wiec ogolnie jakis tydz czekania.
dam znac co i jak pozdrawiam.

Ja się zdecydowałam na implant Implanon Implanty podskórne - Antykoncepcja hormonalna .Czekałam około miesiąca na założenie,ale wydaje mi się ,ze to też zalezy od kliniki i ile mają pacjentów. Do tego czasu miałam pigułki Micronor.
Generalnie jestem zadowolona,bo mam antykoncepję z głowy na 3 lata,nie boję się,ze zapomnę,czy mi wypadnie (a to słyszałam o wkładkach).Skutkiem ubocznym u mnie jest to,ze bardzo żadko mam @ .

Ja się zdecydowałam na implant Implanon Implanty podskórne - Antykoncepcja hormonalna .Czekałam około miesiąca na założenie,ale wydaje mi się ,ze to też zalezy od kliniki i ile mają pacjentów. Do tego czasu miałam pigułki Micronor.
Generalnie jestem zadowolona,bo mam antykoncepję z głowy na 3 lata,nie boję się,ze zapomnę,czy mi wypadnie (a to słyszałam o wkładkach).Skutkiem ubocznym u mnie jest to,ze bardzo żadko mam @ .
podpisuje sie pod tym i takze moge polecic

reklama
no ja tez slyszalam ze trzeba miec @ pytalam gp mowi ze nie. ja nie mam juz @ od ponad 2 lat i nie spodziewam sie w najblizszej przyszlosci(ciaza i karmienie piersia, ciaza i obecnie karmie piersia)
jak bede 17go u gp po wizycie wszystko napisze

Do góry