reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja w uk

reklama
Buziaczku moja gin. mówila, że Mirena jest raczej dla kobiet, które już rodzily, bo czasami trudno po niej zaciążyć, ale to nie regula, wszystko zależy od kobiety, po pierwszej spiralce miedzianej, też mialo mi być ciężko zajść w ciążę i w drugim cyklu po wyjęciu bylam już w ciąży;-)

Czesc Dziewczyny :-)

Zaraz po porodzie jako mama karmiaca dostalam zastrzyk antykoncepcyjny Depo Provera. Bralam go przez rok i bylam bardzo zadowolona. Pozniej chcialam zmienic srodek antykoncepcyjny i szczerze mowiac to nie wiedzialam na co. Myslalm o spirali, ale jakos nie mam zaufania i zaczelam brac pigulki antykoncepcyjne Rigevidon i tez jak narazie nie mam na co nazekac :-) Potem przeprowadzilam sie do UK, a wlasciwie w Irlandii Pn, w ktorej mieszkam dopiero od dwoch miesiecy i lekarz zmienil mi tabletki na Microgynon (ponoc odpowiednik tamtych z Pl). Jeszcze uzywam te, ktore sobie przywiozlam i zastanawiam sie czy po tych nowych bede sie tak samo dobrze czula jak po tch, ktore biore dotej pory. Znacie moze te pigulki :confused:

matusia ja je bralam i bylam niezadowolona totalny spadek libido,zle samopoczucie,inne laski tez mowily ze zle na nie dzialaly,wiec moze lepiej nie zaczynac i isc po inne:tak:

maxin78 dzieki za informacje o tych tabletkach.
Musze sie zastanowic co robic.

buziaczek1626 ja nie przytylam podczas brania hormonalnej antykoncepcji.
Jedyne co slyszalam negatywnego to wlasnie spadek libido.

Z tego co wiem to jest duzo roznych tabletek antykoncepcyjnych i kazda inaczej dziala na kazda z nas. Najlepiej zrobisz jak pogadasz z lekarzem i zapytasz czy moze dac ci takie po ktorych nie przytyjesz i nie spadnie ci libido. Zobaczysz co ci powie.

ja np. bralam tabletki w POlsce - Diana i przytylam po nich cholernie wstawalam w nocy i jadlam ogromne ilosci...wkoncu je odrzucilam ...potem bralam harmonet - dobrze sie czulam , a teraz mam z uk jakies noriday dla karmiacych biore je juz pare dni i narazie nic nie czuje nadzwyczajnego...zobaczymy co bedzie potem ....ale chcialabym zalozyc spiralke i czuc sie komfortowo,spokojnie, zebym nie musiala sie obawiac ze moze zapomnialam wziasc tabletki o danej porze ...i nie spodziewana ciaza?:crazy:...stres i wyczekiwanie .... oj to nie dla MNie. :no:wole miec cos pewnego i stalego na dlugi czas :tak:i dzialajacego:-)

reklama
Aa no to pewnie. Spiralka moze byc dla Ciebie dobra :-)

A pomyslals o plasterkach ??

Ja osobiscie ich nie lubie choc nigdy nie mialam, ale moja kuzynka strasznie jest zadowolona.

Do góry