reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

No dobrze ale to są głównie (z jednym, niewiele mówiącym wyjątkiem) encykliki, ustalenia soborów etc., a co za tym idzie - ustalenia ludzi. Tych samych, którzy kiedyś wymyślili post w wigilię, a potem go znieśli. Do mnie to nie przemawia.
właśnie dla tego ja pisze, że choć nie powinnam, to rozgraniczam takie "prawdy wieczne i czasowe"

reklama
widzę że temat sobie poszedł w siną dal ;p

no to ja powrócę do tematu, lekarka zapisała mi tabsy QLAIRA

czy któraś się wypowie na ich temat?

Dziewczyny ja też trochę z innej beczki, ale wątek "seksualny", więc najbardziej tutaj pasuje:
Jak się czujecie podczas stosunku? Czy wszystko (poza suchością u karmiących piersią) jest tak, jak jak pred porodem???...

Ja robiłam to raz 5 tygodni po porodzie. Na poczatku bolało, ale potem było przyjemnie, zdecydowanie bardziej niz było zazwyczaj. Mimo, ze karmie nie byłam sucha.

My też spróbowaliśmy po 5 tygodniach... Strasznie się bałam, bo rana bolała i ciągnęła strasznie, ale nic mnie nie bolało. I, co mnie cieszy, od tamtej pory wcale rany nie czuję, a seks jest jeszcze lepszy niż przed ciążą :-)

Ja jeszcze nie próbowałam:no:. Mąż na wyklęciu jak to mówimy(w domu tylko w weekendy) a druga rzecz, to kilka dni temu widziałam nitki w środku, nie do końca się jeszcze rozpuściło wszystko. Mam z tego powodu więc obawy.

Szwy to mi jeszcze w poniedziałek lekarz wyciągał, one strasznie długo wychodzą, mimo że już rana zagojona... Oczywiście nie przyznałam się, że od tygodnia współżyjemy, ale też mówił, że wszystko OK... Teraz czekam na okres i zakładam Mirenę

reklama
Do góry