reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

Antylopka podziwiam w sumie fajnie, że chcesz 3 dzieciątko. Mnie trochę nostalgia ogarnia jak pomyślę, że ostatni raz byłam w ciąży i teraz jak patrzę na Madzię to muszę się każdą chwilą nacieszyć, bo ostatni raz mam takiego małego bączka. Ale zdecydowanie już nie chcę następnego dzieciątka.

reklama
czy u nas (tzn. w Pl) sa jakies tabsy poza cerazette dla karmiących? I sa jakies refundowane?
bodzinka - ja chce trzecię, już teraz to powtarzam mojemu mężowi i on w nocy jak młody nie chce spac, a Wiki się budzi, żeby się nim opiekowac (choć teraz juz spi i w nocy sie nie opiekuje bratem) to mi mówi - "i teraz jeszcze trzecie tutaj przyjdzie i my bedziemy spac na podłodze..." hehe i nawet tak myślę, ze fajne byłyby bliźniaki. WOW!!
Nie ma...A o refundacjo anty to zapomniec można.
Przestań kochana bo sie skusze...Oj skusze:-p:-p:-p Mnie się zawsze trójka marzyła a mojemu M bliżniaki....Ja chciałam 3 koło 36 lat jak bede miała...Hmm może do tego czasu zapomne o bólu, wybiore świetnego lekarza i nie będzie tak żle po tych cc???

Ja dalej podtrzymuję swoją czwórkę, ewentualnie trójkę jeśli finansowo i mieszkaniowo nie damy rady. Boję się potwornie, ale jakoś przecież się musi udać ;) Póki co muszę od stycznia wziąć nowe zlecenia, bo z jedną pensją kiepsko... Dobrze, że święta wypadły to zawsze coś od babć skapnie ;) A w styczniu przyjdzie becikowe...

Widzę, że wszyscy decydujecie się na tabletkowe antykoncepcje. A nikt się nie orientuje jak wrócić do objawowo-termicznej metody po ciąży?... Hm... Muszę coś o tym poszukać, bo czas leci i połóg się niedługo skończy ;) Mam nadzieję, że w razie czego ginekolog mi pomoże...

ewa do naturalnej metody możesz powrócic jedynie po tym jak dostaniesz okres, a to się zdarzyć może za kilka ładnych miesięcy jak karmić będziesz cały czas:tak:musi po prostu ten cykl powrócić...

moje koleżanki chwalą spiralki, no ale nie każdemu służą to fakt

ewa do naturalnej metody możesz powrócic jedynie po tym jak dostaniesz okres, a to się zdarzyć może za kilka ładnych miesięcy jak karmić będziesz cały czas:tak:musi po prostu ten cykl powrócić...

moje koleżanki chwalą spiralki, no ale nie każdemu służą to fakt
właśnie niee... juz kiedys gadalysmy na ten temat i dziewczyny wrzucały linka o naturalnych w czasie karmienia. dla mnie to zbyt trudne i sie za to nie biore, ale jesli ktoras juz stosowała, to pewnie sobie poradzi.

joamar - zawsze chciałam miec trójke dzieci .a jeszcze blizniaki mi sie marza po cichu, wiec moze czwórka bedzie. tylko nie wiem jak bym wykarmiła takie głodomory jak Wiki i Adaśko;-p
nie wiem czy bym sie w Pl zdecydowala, bo finansowo było trydniej, ale tutaj w ogóle nie ma mowy o odstępstwie od moich planów, hehe

Ostatnia edycja:
Ja z decyzją o antykoncepcji czekam do wizyty u gina. Zobaczymy co poradzi. Ale wydaje mi się, że stanie na prezerwatywach, bo za mniej więcej rok chcemy się zabrać za robienie następnego dziecięcia, więc nie ma sensu się faszerować hormonami.

Antylopka - ja też marzyłam o trójce, ale warunkiem jest dom z duuużą jadalnią.

Po dostaniu okresu to już jest banalne jeśli chodzi o objawowo-termiczną, ale przedtem na pewno też się da to stosować. O ile nic mi się w organizmie nie rozregulowało, to dzięki tej metodzie powinnam się dokładnie zorientować kiedy zacznę miesiączkować znowu. Młody śpi, ja czekam na rodziców, więc coś sobie o tym poszperam chyba teraz :)

Ja chcę zdecydowanie trójkę dzieci i również marzą mi się bliźniaki:tak: U mnie w rodzinie jest wiele bliźniąt więc jakaś nadzieja jest tylko następne dziecko to chce gdzieś za 2-3 lata. Chociaż pierwsze też planowałam za 2 lata i jakoś nie wyszło:zawstydzona/y: A co do antykoncepcji to na razie stanęło na prezerwatywach - mój organizm nie toleruje hormonów:dry:

ja pomysle o wkladce hormonalnej Mirena. wiecej dzieci juz nie planuje, wiec powinna byc ok. i z tego co slyszlama mozna ja stosowac juz podczas karmienia. tylko z ginem musze jeszcze pogadac.

reklama
ja tez myslę o spiralce ale tej normalnej bez hormonu, no i własnie - zastanawiam się kiedy ją się zakłada po porodzie no bo normalnie to podczas miesiączki jak się krwawi a tak? po połogu jak się idze na ta wizyte po 6 tyg. to juz sie nie krwawi więc kiedy? wcześniej jeszcze trzeba ją założyć?

Do góry