reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

Nie lubię poruszać intymnych tematów, ale jak mus to mus. Ponieważ połóg kończy mi się w poniedziałek, Mąż wczoraj stwierdził, że w zasadzie to można uznać, że już jestem "po" i zainaugurować małżeński sezon poporodowy. I generalnie spostrzeżenia mam dwa, a pytanie jedno:
- posucha jakaś straszna (tak będzie do końca laktacji? trochę słabo...)
- lekki dyskomfort dziś, mam nadzieję, że mnie ginekolog nie zabije, że nie poczekałam do wizyty.
dokladnie jak pisze elena - poki karmisz jest pustynia - zele durex sie dobrze sprawdzaja
a te 6 tygodni to tak pi razy oko w Pl obowiazuje

dyskomfort moze byc przez "suchoty".

reklama
Ewa posucha przy karmieniu piersia norma...Żele i te sprawy...
Ja zaczełam wczoraj, z gumka, i jestem niezadowolona i zdenerwowana.. Raz, ze dla mnie zero przyjemności nerwy bo ja bym wolała poczekać do wizytacji i w ogóle ochoty nie miałam, to jeszcze mi sie krwawienie na nowo rozkręciło..i to zywa krwia...Znowu przeszło w plamienie ale się zdenerwowałam i mam poważne podejrzenia, że macica mi isięnie obkurczyła do porzadku jeszcze...Cholera..No i koszmary w nocy, że do szpitala musiaam iśc i z karmienia nici...Połóg kończy sie dzis, wizytacja w przyszłym tygodniu..Ale mam stresa, nerwa i czarne wizje ze szpitalem i lekami wykluczającymi karmienie na czele..

Ja się bałam krwawienia, ale na szczęście obyło się bez. Tylko wczoraj pojawił mi się... śluz płodny... Czadowo :/

wiolcia - cos jest o nich w watku intymnym
Bodzinka - ale Ty po cc, to macica może dłużej się obkurczać. Nie masz bóli czy jakiegos gwaltownego krwawienia, to chyba w miare ok, co??

Wiolcia- Azalia to w sumie jedyne tabletki dla kamiących matek tyle że są jednoskładnikowe i dlatego trzeba bardzo przestrzegać czasu ich brania czyli w miarę o stałej porze

Ja już 2 razy próbowałam i było spoko, fakt sucho no ale ok, co prawda chciałabym żeby było tak jak przed ciążą ale trzeba troszkę poczekać. Rozmawiałam z Marcinem i chyba się zdecydujemy na wkładkę, po tabletkach moje libido=0 więc nie chcę do nich wracać a prezerwatw nie lubimy. Dziś wizyta u gina więc zobaczę co i jak.

Wiolcia- Azalia to w sumie jedyne tabletki dla kamiących matek tyle że są jednoskładnikowe i dlatego trzeba bardzo przestrzegać czasu ich brania czyli w miarę o stałej porze
nie! sa cerazette i mozna sie zapomniec do 12 godzin. moze te refundowane tutaj o ktorych mowila polozna to wlasnie azalia - koniecznie trzeba przestrzegac czasu brania i zdarzaja sie wpadki.

Ja już 2 razy próbowałam i było spoko, fakt sucho no ale ok, co prawda chciałabym żeby było tak jak przed ciążą ale trzeba troszkę poczekać. Rozmawiałam z Marcinem i chyba się zdecydujemy na wkładkę, po tabletkach moje libido=0 więc nie chcę do nich wracać a prezerwatw nie lubimy. Dziś wizyta u gina więc zobaczę co i jak.

Czytałam że wkładki dla kobiet po dwóch ciążach nie są polecane. Ale ginekolog powie lepiej niż ja.
Zazdroszczę współżycia ;-)

reklama
wiolcia - cos jest o nich w watku intymnym
Bodzinka - ale Ty po cc, to macica może dłużej się obkurczać. Nie masz bóli czy jakiegos gwaltownego krwawienia, to chyba w miare ok, co??
Fakt..Dzwoniłam do położnej nie kazała sie przejmować.
Ja przy Lolku cerezetki brałam własnie o tych drugich pierwsze słysze....Ale pomimo granicy ja przestrzegałam jak głupia. Telefonik nastawiony i tabletki zawsze w torebca. ale ja zaprawiona w tabsach he he he.

Do góry