reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po porodzie

Axarai czyli je się ciagiem bierze?? bo to jest odpowiednik Cerazette...

jak poczytałam o skutkach ubocznych to się zastanawiam, czy będę je brała...plamienia, tycie, syfy... już kiedyś mialam takie anty, przy krótych plamiłam cały cykl i świra dostawalam...

reklama
Rysia ja je brałam 18 miesięcy. Plamienia miałam, przez pierwsze 4 miesiące, ale takie lekkie brązowe, no ale za to nie ma się okresu w ogóle;-) Waga, jakieś 2 kg do przodu, a cera bardzo ładna.
Jeżeli to jest odpowiednik Cerazette to tak, ciągiem bez przerw. Ja byłam zadowolona, koleżanka w tym samym czasie też brała, i miała tak jak ja, i też była zadowolona.
Odnośnie ulotek, to wiadomo piszą wszystko, żeby się zabezpieczyć, przed ewentualnym podaniem ich do sądu.
Jak podpisywałam papiery do CC, to słyszałam o wszystkich skutkach ubocznych, ale jeden to mnie powalił na kolana, że mogą dziecku naciąć skórę przy przecinaniu macicy:szok: Oczywiście lekarz jak zobaczył moją minę to zaraz powiedziała, że to się nie zdarza, ale ja muszę o tym wiedzieć, że może się zdazyć:-D

Axarai ja wiem, ale brałam kiedys anty z mała dawka hormonu i plamiłam 30 dni... to ja szczerze wolę miec 3 dni miesiączkę i zastanawiam sie, czy nie zabezpieczac się gumka jeszcze przez 5-6 miesiecy i przejsc na MM i brać normalne tablety. Muszę obgadać temam z M. W końcu Adi za 5 miesiecy bwdzie jadl juz cos innego niz pierś...

Axarai czyli je się ciagiem bierze?? bo to jest odpowiednik Cerazette...

jak poczytałam o skutkach ubocznych to się zastanawiam, czy będę je brała...plamienia, tycie, syfy... już kiedyś mialam takie anty, przy krótych plamiłam cały cykl i świra dostawalam...
Ja tez na cerazette, jak jest 28 tabletek na blisterku to sie bierze bez przerw. no i dopiero po ok miesiacu maja dzialac. do tego czasu lekarz kazal dodatkowo sie zabezpieczac. ja poprzednio nic po nich nie plamilam, oby bylo tak samo.... :-)

Rysia Nie cierpię latexu!
No właśnie, bo my jeszcze nie ten teges, tabletki niby dostałam, ale muszę poczekać do pierwszej@, no lipa straszna! Mój celibat wynosi już pół roku, M oczywiście nie narzekał w tym czasie:cool2: I wcale jakoś mu się nie spieszy do normalnego życia:crazy: Na pewno przez te gacie!
I boję się, że coś pójdzie nie tak, normalnie to bym się nie bała, no ale jednak po CC:szok:

Ja też po przeglądzie - wypytałam o te zastrzyki lekarz powiedział ze wręcz mni namawia jak nie planuje szybko dzieci, tylko jest ale tak jak wy piszecie ze po cerazette plami sie to po tym tez mozna plamić - dawka jest ponoć taka sama więc na 2 mc przepisał mi tabletki właśnie cerazette i będziemy sprawdzać czy będzie plamienie - jak będzie kazał odstawić i przyjść do niego. Co do przejścia na zastrzyk to powiedział że jak bedzie a tabletkach wszystko ok to żeby przyjść na tydzień przed ich końcem (bierze sie ciągiem bez przerwy) i wtedy sie zrobi zastrzyk zeby nie było przerw

Co do działania powiedział ze po 10 dniach możemy bez dodatkowego zabezpieczenia a wy piszecie ze po miesiącu ? :szok::confused2:

a no i ze mną wszystko ok :-p

Axarai mój znowu odwrotnie :-Dja czuje się mega zwisająca ze wszystkich stron :-D a on caly czas mi powtarza, że wyglądam seksownie:-D ja mu mówię, że chyba testosteron mu przyslonil oczy :-Dza latexem również nie przepadam. W tych tabletkach przeraża mnie to, że nie dają 100% pewności , tzn są gorsze jeżeli chodzi o takie zwykłe tabsy
dziewczyny na innych forach się smieja, że te tabsy dzialają anty bo jak inaczej nazwać plamienie przez 30 dni...

mnie martwi jeszcze jedna rzecz przy tych tabletkach powstają torbiele... na jajnikach... a ja mam tendencje do torbieli gigantów...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rysia ja też się śmiałam z tych tabletek, z tych plamień, do doktora mówię mu po co mi tabletki, jak i tak nie mogę barabara, bo ciągle plamię!
Mój M, że tak powiem leniwy się zrobił, przez pół roku jedynym jego wysiłkiem było przewrócenie się, ewentualnie na drugi bok w łóżku!

Ostatnia edycja:
reklama
Rysia:-p A to plan wieczorny jest Ha!
A ja chciałam taki romantyczny ten "pierwszy" raz:sorry: Znaczy się drineczek jakiś, kolacyjka............
No ale z ogumieniem to lipa będzie!
Tylko ile mam czekać kiedy @ będzie:crazy: A może nie będzie, może menopauza już, a ja będę czekać:laugh2: i się nie doczekam!

Do góry