reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja po porodzie

mój to każe mi iść do lekarza twierdząc że to nienormalne :sorry2: i chodzi już nerwowy - w cale mu sie nie dziwie ile można czekać :baffled: a libido u mnie ma sie dobrze tylko co z tego jak zaczyna boleć :-(
ale może jak mu przedstawię zaistniała sytuację inaczej że znów jestem "prawie jak dziewica" to mu przejdzie ten nerw hymm:rofl2:

reklama
heh my sprobowalismy okolo 3tyg po porodzie CC no powiem szczerze fajnie ani milo nie bylo a za 2h dostalam krwotoku pewnie za wczesnie... pozniej jakos po 2tyg od tego zdarzenia i bylo sucho i szczypalo ale bez gumy... no okresu nie mam wciaz i mysle ze chyba nie zaszlam w ciaze bo zolnierzyki nie przedostaly sie do srodka... 21.11 mam ginka to sie okaze wszystko :p tylko jak przekonac malza do tabletek anty?

martusia a czemu nie chce

my w sumie bardzo szybko mieliśmy, bo oboje mamy duzeeee libido :rofl2: na początku faktycznie jakby pierwszy raz, ale teraz już super, jak zawsze ;-)

*martusia* ... ja też nie bardzo rozumiem .. wiem ze w małżeństwie pewne sprawy są wspólne i ze zdaniem należy sie liczyć i decyzje podejmować razem no ale... to tylko Twoje ciało i Twoje życie - dzielone owszem z nim no ale Twoje.. no to moja ostra może opinia - nie obraź sie ale jeśli chcesz brać tabletki to jest Twój wybór. Po za tym jestes po cc i warto odpocząć przed następną ciążą no .. chyba ze bardzo szybko chcesz miec następne - moze to na niego podziała?

nie ja narazie nie chce drugiego dziecka on tez... mysle ze on nie chce dlatego tabletek bo chyba mysli ze maly bedzie z mlekiem pil te hormony...tlumacze jak krowie na miedzy no :wściekła/y:

A ja powiem tak ze sie chwali MARTUSI M że tak sie troszczy!mój też nie chce abym pakowała w siebie hormony bo to nie jest takie do końca zdrowe i tyle...i mi sie to BARDZO podoba jak sie troszczy o moje zdrowie :)ale jak będe chciała brać to zrozumie to bo jednak tak jak piszecie ze ja o tym decyduje nie on...

Martusia ja Cip powiem tak nie ma leku, ktory nie przenika do mleka matki...tylko pytanie w jakiej dawce... i wiele kobiet się boi brać anty wlasnie z tego powodu...
a że możesz brać tylko Cerazette /Azalię to hmmm ja sie naczytałam sporo nt tych tabletek... nie dają gwarancji , że nie zajdziesz w ciaćżę są plamienia, tycie,pryszcze itp... skutki uboczne takie, że przy innych tabsach takich nie miałam...
Rozmawiałam z M i mimo tego, że nie lubimy gumet to zdecydowalismy, ze poczekamy z tabsami aż przestanę karmić...
Twój maż ma po części rację a to co piszą w ulotkach to pamiętaj to jest tylko reklama...

reklama
A ja powiem tak ze sie chwali MARTUSI M że tak sie troszczy!mój też nie chce abym pakowała w siebie hormony bo to nie jest takie do końca zdrowe i tyle...i mi sie to BARDZO podoba jak sie troszczy o moje zdrowie :)ale jak będe chciała brać to zrozumie to bo jednak tak jak piszecie ze ja o tym decyduje nie on...
U mnie to samo, dokładnie, mam receptę i leży i jeszcze 2 tygodnie jest ważna, a ja myślę.

Do góry