reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po porodzie

reklama
Patrysia my w 6 tygpdniu po porodzie i było ok tylko suchosc, ale mielismy zelik...
ostatnio tak sie zagalopowalismy, ze hmmm zgubilismy gumke :-D

Hmm będziemy musieli jeszcze raz spróbowac bo mój chłop to bida bardzo chciałby :p ale rozumie ze mnie boli także nie spieszy sie no ale zobaczymy...hehe czuję sie jakbym miała na prawde swój pierwszy raz :D

Mnie jak pisałam ciachali 3 razy w tym samym miejscu, więc to miejsce mam jakby takie naciągnięte, i czasami denerwuje. Teraz po CC jest normalnie, za to przeszkadza mi brzuch, który jest jeszcze drażliwy, i ciągle jestem spięta, że M dotknie mi blizny:baffled:
Mi tu pani gin dała anty listek na wypróbowanie, jak będą ok to mam iść po receptę, tu też jest trój pak za 24e, także Ayni taniej u Ciebie o wiele, a gin powiedziała, że to są z tych tańszych:szok: Będę musiała i tak poprosić o 2 takie opakowania, bo tu jeszcze jak się chodzi do lekarza, to raz na kwartał płaci się 10e, więc akurat wychodziło by mi, że tabletki są po 34e:crazy:

A jak ogólnie jest z Waszym Libido?? Bo moje spadło do -10 :zawstydzona/y: Nigdy nie było jakieś super wysokie, ale teraz to istna deprecha-rów mariański :wściekła/y: Pierwszy raz po porodzie (cc) spróbowaliśmy po 5,5 tyg. i chyba za szybko. Było tak... jakby to określić, jakby pojawiła się:baffled: blokada w połowie drogi. Nie dość że ciasno, sucho to jeszcze na "pół gwizdka" :baffled::szok: Przez to załapałam jeszcze większego doła :crazy: Dziś po 10 tyg. jakoś nie zbiera mi się do podejścia nr. 2 :zawstydzona/y: Kurcze, kiedy to minie? I czym to jest spowodowane? Może tym że karmię piersią i przez to sa jakieś sygnały do mózgu wysyłane i libido spada? Możliwe to? Sama nie wiem ...

anusienka1986 tak, oczywiście, ze karmienie piersią ma na to wplyw. prolaktyna, ktorej jest duzo przy kp wplywa na suchośc i brak ochoty. Na suchośc wystarczy np. zel, na brak ochoty chyba lekarstwa nie ma :) Oczywiście nie dotyczy to wszsytkich karmiacych. ja np. nie mam problemu ani z jednym ani z drugim. pierwszy raz po prorodzie byl w 7 tygodniu, na poczatku trochę bolało, potem już nie. teraz jest już normalnie, czasem jedynie odczuwam dyskomfort z powodu kapiącego mleka z piersi (zdarza się czasem), ale mojemu mężowi to nie przeszkadza, wiec nie jest to powód żeby z seksu rezygnować

W ciązy i teraz libido 0 ale i przed ciążą jakieś extra nie było...za to M ma w sobie chyba za dużo testosteronu :/ ten to ma non stop ochote...

Ja jeszcze nic bo jak juz miało przyjsc co do czego to @ mi wyskoczyła raz drogi:-ppozatym oboje padamy na pyszczek ja po całodzennej opiece nad mała a moj po 12-14 h dniu pracy:no: mu zreszta ochota z rana najbardzie przychodzi a teraz mała wczesnie sie budzi i dupa podchody juz dwa tyg robimy:szok::-p

reklama
Do góry