reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Antykoncepcja po porodzie.

Ja w końcu po wizycie u gina- pierwszej po porodzie:zawstydzona/y:, wszystko jest ok, ale torbiel nadal mam - na szczęście dużo mniejsza niż przed ciążą i na razie nic nie robimy.

Dostałam receptę na tabletki anty - Daylette- bierze je się cały miesiąc, jeszcze takich nie miałam, to spróbuję.
Ale w sumie po rozmowie z ginem- jest świetnym specjalistą- zdecydowałam się na Mirenę. Mówi, że miedzianych on nie zakłada wcale , chyba, ze pacjentka się uprze, Mirena jest dużo bezpieczniejsza, no i podobno nie wpływa na libido:tak: U nas to wydatek ok 630 zł, więc sprawa na przyszły rok dopiero.

reklama
asienko ja jestem pod wielkim wrazeniem tej mmidiany:) tabsy koncze w czwartek a w niedzielę ok 22 zauwazam lekkie krwawienie.. więc wiem że juz pora wyciągnac zapas tamponow:) jedynie mam okres ciut dłużej niż miałam przy mercilonie w niedzielę wieczorem dostaję a konczy mi sie w czwartek- ale od biedy noc niedzielna jest lajtowa więc tak jakby pelne 3 dni mam. Libido absolutnie nie zmalało;p skutków ubocznych brak:) jedynie mogłyby być ciut tansze..

Milva- to tanio cie policzy jak za mirene. Niektórzy biorą nawet 1000 zł. Ja sobie zafunduję jak wyjdziemy z M. na prostą. Bo znowu tyle lat łykać tabsy jakoś mi się nie chce.

Ja ostatnio zapomnialam kupic tabsy wiec czekam na okres zeby znow zaczac brac nowa paczke ale powiem wam ze jak nie biore to i waga poszla w dol a przedtem ciezko bylo mi schudnac a jakos specjalnie nic innego nie jem wiec wiem ze winowajca sa tabsy, nie wiem teraz co zrobic :dry: We wtorek lecialam do lekarza po tabletke 'po' bo tak jakos nam sie zachcialo w poniedzialek wieczorem na przyjemnosci, i powiem wam ze szkoda, ze nie mozna ich brac jako regularny srodek antykoncepji bokurde czlowiek caly miesiac faszeruje sie tabletkami i np u mnie na czeste przyjemnosci nie mam ostatnio co liczyc wiec branie tabsow 28 dni w miesiacu mija sie z celem :cool:

asko dla mnie też cena to jedyna wada tych tabletek:) ja zawsze miałam @ 5 dni teraz przy tabletkach zmniejszył się do 3 czyli dobrze na tym wyszłam;p

Milva jak dla mnie to tez mało Cię liczy za mirene bo mój ostatnio mówił o cenie 1200zł, ale ja narazie pierścionki Nuva Rung wezmę

Dziewczyny a ile płacicie za te nuva ringi? To jest na receptę? I czy trzeba mieć miesiączkę, żeby to założyć? Nie ufam gumkom, nie stać mnie na spiralę (z resztą po przygodach Sosnowiczanki nie wiem czy mam na nią ochotę) i jakoś ostatnio mam niechęć do tabsów... :/ A zastrzyku ja akurat nie powinnam brać. I myslę o tych ringach.

Ostatnio to był koszt ok 50 zł. Jest na receptę.
Pierwszy się wkłada w czasie miesiączki, po 21 dniach wyciągasz, 7 dni przerwy gdzie występuje okres i znowu zakładasz. Miesiączka trwała u mnie góra 4 dni, wiec jak wkładam pierścionki w 7 dniu to już dawno nie mam krwawienia.

reklama
No właśnie chciałam sie zapytać na wątku o te NuvaRing ale widze Ewka że wszystko ładnie opisałaś,dzieki, ja dzisiaj byłam u gina i powiedziałam że nie chce tabletek bo po nich moje libido jest mniej niż zero i z utrzymaniem wagi mam problem, a i wątrobę obciążaja a wkładki nie chce bo jest na 5 lat a ja nie wiem czy nie zdecyduje sie jeszcze w najbliższym czasie na baby no i ginka zapisała mi te NuvaRing-skutecznosc taka jak tabletki podobno no i nie obciaża wątroby,w takim razie wykupie recepte i spróbuje

Do góry