reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANTYKONCEPCJA: po porodzie, dla karmiących i nie tylko :-)

Witam.Zwracam sie do was bo nie wiem co w takiej sytuacji mam zrobić. Biorę tabletki, w niedziele powinnam wziąć ostatnią i miec przerwę 7 dniową, nie wiem co we mnie wstąpiło ale zadzwoniło mi przypomnienie wczoraj i zamiast zrobic przerwę to połknęłam tabletkę z nowego opakowania. Czy mam kontynuować te pozostałe 20?Nie miałam nigdy tak, że nie robie przerwy i nie mma pojęcia jak zareauguje organizm.
Miałyście taka sytuację?
Pozdrawiam
Kalka ja nigdy nie brałam tabletek. Ale moje koleżanki biorą po 2 opakowania bez przerwy i nic się nie dzieje. Najlepiej poczytaj ulotkę!!!

reklama
Dzięki Jagna. Ja chyba też tak zrobię, raz bez jednej przewry chyba nic się nie stanie. A ulotkę wczoraj mój synek zniszczył i dizs próbowąłam się coś doczytać ale niestety nie da się:(
NO nic jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam

kalka, nic się nie stanie.. w ciągu tej 7 dniowej przerwy powinnać dostać okres a teraz go po prostu nei dostaniesz... dopiero po skonczeniu kolejnego opakowania...

Raczej nie powinno się stać, jak jedną przerwę ominiesz - też tak kiedyś miałam. Tylko chyba dwa opakowania bez przerwy można, więc następnym razem uważaj :-D

Hej!!
Dziewczyny co sądzicie o spirali?? Lekarz mi ją polecił po bardzo wnikliwych badaniach hormonalnych. Nie planujemy dziecka przez najbliższe 5-6 lat.
Pomóżcie.

jezeli nie planujecie to pewnie czemu nie, ja osobisie bym sie nie zdecydowala podobno trzeba sprawdzac czy sie nie przekrzywila i takie tam... ja sie boje ! pozatym chcialabym miec jeszcze jedno tak za rok, 2 ...

Ja też nie planuję drugiego dziecka i wybrałam wkładke na 5 lat.Rozmawiałam z lekarzem i zapewniał,że jest bezpieczna dla kobiet karmiących. A jeśli chodzi o libido po porodzie to u mnie też kipsko,ale myślę że to ze zmęczenia spowodowanym zajmowaniem się córki i wstawaniem do niej w nocy do karmienia:-)

Chyba się zdecyduję na tą metodę antykoncepcji. Jednorazowy koszt ogromny, ale po przeliczeniu na miesiące to nie ma tańszej metody, oprócz prezerwatyw. A Aga a jak się ta wkładka przesunie to nic się nie stanie, bo ma jeszcze zbiorniczek z hormonem, który się powoli uwalnia przez 5 lat:-) gorzej jak wypadnie ale to się rzadko zdarza.

reklama
Przy spiralce są bardzo obfite i długie miesiączki.A koleżance spirala wypadła właśnie przez obfite miesiączki i już nigdy się nie zdecyduje.
A czytałam różne opinie na forach bo tez się zastanawiałam.........................nie chwalą i jak zajdziesz w ciaże a laski zachodza przy spiralce to nie jest wesoło.A i są dwa rodzjae........metal też może uczulać
Wpisz sobie w google i poczytaj fora
Ale każdy inaczej znosi..............
Ja bym implant sobie chętnie wszczepiła pod skórę ale u nas tego nie robią

Nie ma super metody zawsze jest jakiś haczyk................

Ostatnia edycja:
Do góry