reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Dziewczyny zastanawiający mam wynik 🤔
Może owu była później o dzień, dwa i zbadam też w poniedziałek progesteron, co wy na to? Myślicie, że jest szansa, że tym razem owu była? Dziś 19dc, moze jeszcze zrobię badanie w 22dc?
Za to cieszę się z tsh 😁 grzecznie biorę euthyrox i jest super 👌
Screenshot_20200619_162438.jpg

reklama
Dziewczyny zastanawiający mam wynik [emoji848]
Może owu była później o dzień, dwa i zbadam też w poniedziałek progesteron, co wy na to? Myślicie, że jest szansa, że tym razem owu była? Dziś 19dc, moze jeszcze zrobię badanie w 22dc?
Za to cieszę się z tsh [emoji16] grzecznie biorę euthyrox i jest super [emoji108]Zobacz załącznik 1135888
Ja bym powtórzyła ten progesteron tak jak piszesz. Bo nie wiadomo jak go odczytać czy była czy nie.

Hej dziewczyny, dostałam pierwszej miesiączki po zabiegu jak już wczesniej pisałam, spodziewałam się hardcoru a tu dwa dni i po sprawie, normalnie mam skąpe miesiączki, ale teraz to już wgl, czy, któras Was też tak miała?

Ja miałam po zabiegu niezbyt obfita, ale dłuższą niż zawsze bo aż 7 dni normalnie zawsze było 5.

Podziwiam Was dziewczyny jak wszystko ogarniacie od strony medycznej kiedy jakie badania robić i jak interpretować :)Ostatnio przy badaniach tarczycy zrobiłam homocysteine wynik 8,8 z tego co czytam chyba ok co myślicie?

7 dni po owu sprawdza się i jeśli progesteron jest 10 i wyższy to znaczy że owu była.
Niekoniecznie. Ja czytałam na stronie jakiejś kliniki i w ogóle w necie i mówią że poniżej 3 świadczy o braku owu. Ja mam 7 i wiem że owu była tylko progesteron lichy...... Tego dnia co miałam 7 zaczęłam już krwawić na okres więc wcześniej był pewnie lekko ponad 10

Niekoniecznie. Ja czytałam na stronie jakiejś kliniki i w ogóle w necie i mówią że poniżej 3 świadczy o braku owu. Ja mam 7 i wiem że owu była tylko progesteron lichy...... Tego dnia co miałam 7 zaczęłam już krwawić na okres więc wcześniej był pewnie lekko ponad 10
Ja właśnie czytalam i na każdej stronie lekarze się wypowiadają że 10 i wyższy świadczy o odbytej owu.

A ogólnie nigdy nie sprawdzałam bo sama od siebie nie mam możliwości z resztą ja mam nieregularne cykle więc progesteron w moim przypadku w 21dc nie zda egzaminu bo owu może być nawet w 24dc albo wogule jej może nie być.

Ja właśnie czytalam i na każdej stronie lekarze się wypowiadają że 10 i wyższy świadczy o odbytej owu.

A ogólnie nigdy nie sprawdzałam bo sama od siebie nie mam możliwości z resztą ja mam nieregularne cykle więc progesteron w moim przypadku w 21dc nie zda egzaminu bo owu może być nawet w 24dc albo wogule jej może nie być.
Ja mam na przykładzie swoim. Że to badanie czy była owu tydzień po owu to o d.upe rozbić.

W styczniu miałam owulację potwierdziła mi lekarka na usg. Za dwa dni poszłam na badanie krwi. Progesteron był 17. A równo 7 dni po owu sprawdziłam w tym samym cyklu tez i już było 5. ......

Ja mam na przykładzie swoim. Że to badanie czy była owu tydzień po owu to o d.upe rozbić.

W styczniu miałam owulację potwierdziła mi lekarka na usg. Za dwa dni poszłam na badanie krwi. Progesteron był 17. A równo 7 dni po owu sprawdziłam w tym samym cyklu tez i już było 5. ......
To jest niedomoga lutealna. Jak luteina i duphaston ci nie pomagają powinnaś dostać jakis silniejszy zastrzyk z progesteronem.

Ale u kobiety która nie ma problemu z tym i ma regularne cykle to w 21dc progesteron powinien wyjść 10 i wyżej jeśli owu była.

To jest niedomoga lutealna. Jak luteina i duphaston ci nie pomagają powinnaś dostać jakis silniejszy zastrzyk z progesteronem.

Ale u kobiety która nie ma problemu z tym i ma regularne cykle to w 21dc progesteron powinien wyjść 10 i wyżej jeśli owu była.
No nie pomagają. Nawet 3 dupki dziennie. Może w klinice lekarze bardziej się tym przejmą.

reklama
No nie pomagają. Nawet 3 dupki dziennie. Może w klinice lekarze bardziej się tym przejmą.
Trzymam kciuki a kiedy masz wizytę w klinice?

Może dupek jest za słaby bo jedna tabletka ma tylko 10mg a 3 to 30 może luteine 2 lub 3x1 by pomogła bo luteina ma 50mg lub 100mg zależy jaka lekarz przepisze.

Do góry