reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja

dobrze dziękuję bardzo
Tyle ile nie czujesz się na siłach żeby wykonywać wszystkie czynności . Ja od lekarza miałam przykaz leżeć 3 dni , tydzień bez seksu i tydzień bez żadnego podnoszenia . I powiedział że jeśli później będę się czuła dobrze to powoli robić wszystko .
tak strasznie się boje ale wierzę że będzie ok wszystko a ile płaciłas za to badnie?

reklama
Właśnie wróciłam do domu, miałam mieć dzisiaj amniopunkcje i niestety pocalowalam klamkę.. Nie dosłownie - po miłej rozmowie z lekarzem zaprosił mnie na USG i na tym wszystko się skończyło. Po długim badaniu i nawet przygotowaniu pola zdecydował, że nie podejmie się pobrania płynu ze wzgledu na niekorzystne ulozenie dziecka i bardzo staral się ominąć lozysko, które znajduje się na przedniej ścianie - pierwszy raz to dziś usłyszałam. Czytałam już, że dziewczyny miały pobierany płyn przez lozysko, co może spowodować nie zbadaniem płynu z powodu zanieczyszczenia krwia... ale rzeczywiście na USG widzialam też, że nie miał za bardzo wolnej przestrzeni. Coś jeszcze wspomniał o mojej wadze.. nie jestem otyla, tylko mam jakaś oponke na brzuchu no i to wszystko spowodowalo odesłaniem do domu. Wziął nr telefonu i ma zadzwonić za kilka dni...

A miałam mieć jeszcze wynik z FISHa a tak to nie mam nic :(
Mogę wiedzieć ile kosztuje amniopunkcja ? Czy może dojść do zarazenia toksoplazmoza podczas tego nakłocia?

Mogę wiedzieć ile kosztuje amniopunkcja ? Czy może dojść do zarazenia toksoplazmoza podczas tego nakłocia?

To czy może dojść do zakażenia to nie wiem, bo to nie moja choroba. Amniopunkcja na NFZ, bo ja z programu badań prenatalnych, program unijny w szpitalu. Zapłaciłam za FISH (QF) 650 zł.

Do góry