reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Amniopunkcja

Dorti95

Zaciekawiona BB
Hej, czy któraś z was miała po 1 badaniach prenatalnych i po tescie pappa wysokie ryzyko trisomii 18 a pośrednie 13? I czy zdecydowała się na amniopunkcje? I czy po amniopunkcji wyszło że wynik prawidłowy? że jednak dziecko jest zdrowe ?? Bardzo proszę o odpowiedzi. I czy amniopunkcja boli ???

reklama
Hej, czy któraś z was miała po 1 badaniach prenatalnych i po tescie pappa wysokie ryzyko trisomii 18 a pośrednie 13? I czy zdecydowała się na amniopunkcje? I czy po amniopunkcji wyszło że wynik prawidłowy? że jednak dziecko jest zdrowe ?? Bardzo proszę o odpowiedzi. I czy amniopunkcja boli ???
A czy któraś z was poroniła przez tą trisomie np w 2 trymestrze ?????

Poszukaj tematów o amniopunkcji, masa ich tu jest z konkretnymi wynikami z pappy.

A czy któraś z was poroniła przez tą trisomie np w 2 trymestrze ?????
jest minimalna szansa na poronienie ale jest to rzadko , dużo kobiet które boją się amniopunkcji to decydują się na sanco lub nifty ( one są platne ,koszt 2000zl) . Ja osobiście miałam robiona biopsję ja można wykonać wcześniej niż amniopunkcję , samo wykonanie nie bolało bardzo (ponieważ znieczulają miejscowo) ,trwało to 5 min ,ale po bardzo bolało przez pierwsze godziny,na szczęście paracetamol spokojnej dawał sobie radę . A na drugi dzień już było wszystko ok .

U nas akurat było podejrzenie trisomii 21 i potwierdziło się ale wiem że wiele dziewczyn miało sytuację że mimo wysokiego ryzyka na prenatalnych to później dziecko było zdrowe

reklama
Ja miałam ryzyko Patau 1:141 i Downa 1:71. Więc wysokie i bardzo wysokie. Zrobiłam sanco. Amniopunkcji nie robiłam. U mnie usg wyszło bardzo dobre, więc amnio nie brałam pod uwagę.

Do góry