reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Witam was przedpołudniowo!

Dziś przysnęło mi się do 9.30:szok: .Wykorzystuję fakt,że córcia śpi jeszcze do jutra u rodziców-inaczej nie było by tak fajnie.Ona robi mi pobudkę o 7rano,prosi o butlę i czasami sobie przysnie przytulona do mamuni a czasami juz mnie woła i muszę wstawać;-)

Estella trzymam za ciebie kciuki.Będzie dobrze.A czemu zdecydowałaś się na amnio???Jeśli możesz to napisz czy sugerowały ci to kiepskie wyniki USG i PAPPA???
W wielu źródłach czytałam że przy bliźniaczych ciążach nie stosuje się amnio z uwagi na to,że nie jest on tak miarodajny jak przy pojedyńczej ciąży,ale szczegółów nie pamiętam.

Ja po poniedziałkowej amnio powoli zaczęłam wracać do normalności tzn chodze troche po domu,pierwszy raz od kilku dni(bo do tej pory robił to mąż)wezmę się za obiadek.Jednak cały czas mam na uwadze zalecenia kliniki tzn nie dźwigać,nie podnosić rąk itd

Pozdrawiam was wszystkie.

pa

Estella trzymam kciuki, też slyszalam ze wody sie uzupelniają więc bądź dobrej mysli i odzywaj się na forum. Mi tez robił dr Węgrzyn w Multimedzie. Nic zlego sie nie stalo. Chociaż Monisia zasiała ziarno niepewności, żle się nie czułam, plamienia nie miałam, brzuch mnie nie bolał, nie miałam niepokojących objawów, ale mimo wszystko nie mialam kontrolnego USG po tygodniu. Nie wiem czy jutro gdzieś nie polecę na to usg. Sama już nie wiem.
Odebralam wyniki: zdrowa dziewczynka:)

Wica - rownież gratuluje!
Monisia - pisałam wcześniej, USG mi wyszło prawidłowe ale bardzo złe wyniki testu Pappa - 0,64 MoM pappa i 3,09 MoM wolnej beta hcg. Ogólne ryzyko ZD 1:50 i 1:66. Ze wskazaniem do amniopunkcji.
Wcxoraj byłam już dobrej myśli ale wieczorem znów miałam wyciek płynu :(( pewnie to co sie zdążyło naprodukowac przez te dwa dni jak miałam sucho :(( jestem załamana , a lekarze mówią ze jedyne co można zrobić to czekać :((

Wica, bardzo sie ciesze, ze u ciebie wyniki tez wyszly w porzadku. Ja bylam w srode u lekarza i ponownie nie znalazl przyczyny tej hipotrofii. Od ostatniego USG moj synek urosl choc nie nadrabia zaleglosci. Mam zaplanowane usg co tydzien aby monitorowac malenstwo. Podejrzewaja ze to lozysko szwankuje, ale nie widza nic nienormalnego na usg. Mam nadzieje ze wszystko jeszcze bedzie dobrze.
Estella, przykro mi ze musisz przez to przechodzic, ale mam nadzieje ze powitasz obie coreczki w swojej rodzinie gdy przyjdzie na to czas zdrowiutenkie.
Nasze malenstwa sa silniejsze niz wszystkim sie wydaje. Uwierz w to!

Matylda, jedna moja koleżanka miała podobna sytuacje do Twojej, kilkanaście tygodni stresu, ale mały na koniec nadrobil i urodziła zupełnie zdrowego synka! Bądź dobrej myśli !

Witajcie, mam prawie 40 lat i jestem w 13 tygodniu ciąży, w środę czyli 10.10 mam wizytę u genetyka, czeka Nas rozmowa o amniopunkcji( tak myślę) i podjęcie decyzji, bardzo się boję:-(

Wica gratulacje :-D
Matylda na pewno maluszek nadrobi skoro nie ma żadnych wad chromosomalnych, bądź dobrej myśli.
Karenka nie bój się, genetyk wytłumaczy Ci wszystko i będzie dobrze :-D

reklama
estella może to głupie co napiszę ale dużo pij!!! mi tego lekarze nie mówili ale ma to ogromny wpływ na poprawę wód.. mi pomogło więc może i twojemu maleństwu pomoże.. jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta więc ja też jak miałam krytyczną sytuację to próbowałam wszystkiego i pomogło! 3mam kciuki..
gratuluję dziewczyny dobrych wyników i powodzenia na kolejnych badaniach! trzeba wierzyć że bedzie dobrze..

Do góry