Bombusia
Fanka BB :)
Nero to b. dobrze ,że poszłaś na drugie USG i wszystko okazało sie być ok. Zrób jeszcze kiedyś echo serduszka.
Życzę powodzenia))))))
Życzę powodzenia))))))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam podobna sytuację tzn. fala zwrotna w zastawce trójdzielnej (czyli ta nieszczęsna niedomykalność), pozostałe markery w normie, test PAPPA bardzo niskie ryzyko. Niestety nie mogłam liczyć na wsparcie lekarzy, kobieta która robiła mi usg stwierdziła wręczając wynik usg, ze mam bardzo małe szanse na urodzenie zdrowego dziecka. Moja ginka też niewiele mi pomogła. Na amniopunkcje się nie zdecydowałam, bo stwierdziłam że ciążę i tak donoszę, więc ta wiedza nie jest mi potrzebna. Teraz żałuję tej decyzji, bo chociaż wszystkie wyniki usg są prawidłowe, nikt inny tej niedomykalności nie stwierdził, to jednak przez cała ciążę martwię się czy moja córeczka będzie zdrowa, czy nie. Może jakbym zrobią amniopunkcję i wynik był dobry, to spokojnie czekałabym teraz na poród, a tak na razie jestem cały czas przygotowana na to że mogę urodzić dziecko z ZD.
Z drugiej strony pocieszam się myślą, że taka niedomykalność wystepuje u 65% płodów z ZD, czyli mam 35% szansy że jednak bedę miała zdrowe dziecko.