a ile byla ta przeziorność? a bialko bylo w normie? Zauwazylam ze jak bialko jest tylko troche w okolicach 0,5 i nizej to wtedy bardzo podwyzszaja to ryzyko.Ja miałam lekko podwyższona przezierność i ryzyko 1:67 a mam tylko 23 lata ;/
Także nie wiem sama jak to liczą.
reklama
Wiem! Absolutnie masz rację. Każdy zasługuje na zdrowe dziecko. Bez wątpienia! Miałam na myśli bardziej siebie pod tym kątem, że ogólnie (dzięki Bogu) nie choruje na nic poważnego. Żadnych leków nie biorę na stałe które mógłby mój organizm osłabić. Wiec powinnam być w grupie zmniejszonego ryzyka. Niestety tak nie jest. O czym mogłam się na własnej skórze przekonać.Zobacz, 99% to prawie pewność !
A co do wyników, to niestety nie jest tak, że zdrowy rodzic = zdrowe dzieci. Nie jest tak prosto i dobrze. Z płodnością też tak nie jest. Schorowani też zasługują na zdrowe dzieci.
G
gość _199
Gość
Wg nifty tak. Poza tym beta była ok i sama przezierność taki cyrk zrobiła. Jestem już w 26 TC i połówkowe idealne.No to jeszcze u mnie nie jest tak złe z tym ryzykiem aczkowiek martwię się , dzidzia zdrowa ?
G
gość _199
Gość
Wszystko w normie NT 2.9a ile byla ta przeziorność? a bialko bylo w normie? Zauwazylam ze jak bialko jest tylko troche w okolicach 0,5 i nizej to wtedy bardzo podwyzszaja to ryzyko.
czyli jak ja mam bete 3,80 i bialko 0,80 to sa to dwa markery nieprawidlowe?Nie mieści się w normie bo najlepiej jeśli wyniki biochemii są najbliżej wartości 1 (MoM). Także betę masz za wysoką i białko za niskie. Wyniki każdego badania przelicza się na medianę, więc bardzo wiele czynników ma wpływ.
elysia141
Fanka BB :)
No to ta norma 2,52 o której piszą w necie to co to za wartość ?Nie mieści się w normie bo najlepiej jeśli wyniki biochemii są najbliżej wartości 1 (MoM). Także betę masz za wysoką i białko za niskie. Wyniki każdego badania przelicza się na medianę, więc bardzo wiele czynników ma wpływ.
elysia141
Fanka BB :)
Dokładnie ja tez to czytałam :/W necie wszędzie wyskakuje takie coś. Dlatego też ja się tym sugerowalam. Ale! How knows!? Dr google nie zawsze ogarnia.
Załączniki
reklama
tez tak caly czas czytalam i tak mowil genetyk - to jak to innaczej rozumiec?W necie wszędzie wyskakuje takie coś. Dlatego też ja się tym sugerowalam. Ale! How knows!? Dr google nie zawsze ogarnia.