ja mam 68 kg. Czy to moglo miec wplyw?Odpuszczam dzwonienie. Nie chcę się już denerwowac bardziej czemu nie ma wyników. Jutro mąż ma urodziny. Na szczęście mogę zająć się przygotowaniami i nie myśleć. Żałuję że nie kupiliśmy fisha.
Wczoraj wyczytałam że podwyższone ryzyko może być też spowodowane wagą przyszłej mamy. Diagnoza za diagnozą. Nikt chyba do końca nie wie skąd ta beta taka wysoka.
reklama
Czy im starsza ciaza to beta powinna byc nizsza tak? Ja mialam badanie z krwi 13 plus 4Wartości betaHCG i białka PAPPA są przeliczane według wieku ciąży. Czyli mediana jest dla danego wieku ciąży.
Justycha123
Zaciekawiona BB
O miałam w tym samym terminie, a USG prenatalne dzień wcześniej.Czy im starsza ciaza to beta powinna byc nizsza tak? Ja mialam badanie z krwi 13 plus 4
B
BBP
Gość
Po 12 tygodniu spada, ale sama sobie tego nie policzysz. Program przelicza poziom hormonu i białka na MoM według wieku konkretnej ciąży i mediana to 1 MoM. Mediana to nie norma - norma to widełki.Czy im starsza ciaza to beta powinna byc nizsza tak? Ja mialam badanie z krwi 13 plus 4
Justycha123
Zaciekawiona BB
Piękna pogoda się chociaż zrobiła jakoś tak miłej się zrobiło
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Musimy sobie różne rzeczy na swój sposób tłumaczyć, w zasadzie każdy sposób jest dobry żeby sobie trochę pomóc przejść przez ten trudny moment. Ja w zasadzie zdaniem lekarza nie miałam żadnych szans na naturalne zajście w ciążę (ekstremalnie niskie AMH), dowiedziałam się że mam się przygotować psychicznie i finansowo na in vitro, a miesiąc po tej rozmowie byłam w ciąży. Głowy do góry, cycki do przodu, umiemy w życie i nikt z nami nie wygraJa tez sie staram sobie tlumaczyc ze mam duze szanse na zdrowa coreczke a jeszcze nie dawno prawie zadnych szans na ciaze.