reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Dziewczyny jak uważacie czy można wrócić spokojnie do pracy 2 tygodnie po amniopunkcji. Pracuje jako księgową, więc praca siedząca. Pracuje po 7 godzin, 4 dni w tygodniu.

Dziewczyny jak uważacie czy można wrócić spokojnie do pracy 2 tygodnie po amniopunkcji. Pracuje jako księgową, więc praca siedząca. Pracuje po 7 godzin, 4 dni w tygodniu.
Myślę że to zalezy jak się czujesz ale powiem ci ze ja od 5 dnia po amio ogarniam dwójkę małych dzieciaków. Praca biurowa pod kątem fizycznym nie jest bardzo wymagająca, w razie potrzeby można wstać i rozprostowac kosci i jeśli nie masz jakiś stresów tam to chyba powinno być ok czas szybciej zleci więc same plusy

Ja tez księgowa i wróciłam właśnie po 2 tyg [emoji6] Lekarz powiedział ze nie widzi przeciwwskazań.
Żeby tylko cię do zamknięcia roku za mocno nie wykorzystywali albo po godzinach nie trzymali [emoji6]

Czytałam pracę naukowa R. Śmigla bodajże, który porównywał wyniki FISH z klasyczna amnio i w tych kwestiach, które FISH bada było 100% zgodności. Czytałam post jedej dziewczyny, której FISH wykaza zd u dziecka, a klasyczna hodowla nie. Dziecko zdrowe.

Marzymieta to straszne co piszesz. Robi się fisha ze wzgledu na czas i można usunąć zdrowe dziecko Coraz bardziej mnie to przeraża i im więcej o tym myślę,ze tym więcej mam wątpliwości, czy w ogóle robić ta amniopunkcje.

[QUOTE="Smile4u, post: 17552980,
@EvelinaQ fish daje tylko cząstkowe wyniki, wyniki z amnio i tak dostaniesz po 3-4 tygodniach. Ale po wynikach FISHa będziesz już wiedzieć czy jest ok czy nie ok... ale na pewno będzie dobrze ![/QUOTE]

A jeśli np zależy mi tylko na sprawdzeniu trisomii 21, to czy z fisha te wyniki są mniej wiarygodne, czy to to samo, co z klasycznej hodowli? Przepraszam za takie glupie pytania, ale już sama nie wiem, Jak to wszystko rozumieć.

reklama
Do góry