reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

ja nie dzwoniłam, ośrodek zadzwonił do mnie :) zresztą to było we wrześniu wtedy w pracy miałam tyle pracy, że o tym zapominałam :)

U nas informacja samemu i tylko między 12 a 13.Godzina widzenia na linii bo ciągle zajete.Takze stres rośnie.

Na rozładowanie w sobotę biegnę w półmaratonie.

reklama
Do mnie dzis zadzwonil lekarz z wynikami Fish, wszystko prawidłowe, zdrowa dziewczynka :)

Teraz musze czekac ok 2-3 tyg na pelne wyniki, nalezy sie zarejestrowac na wizyte w Poradni Genetycznej, rozmowa z lekarzem i wtedy odbiera sie wyniki papierowe

Dzis az sie popłakałam ze szczęscia, chociaz nie przyjmowałam do wiadomosci innego scenariusza niż ten że dzidzia będzie zdrowa, bo usg miałam bardzo dobre, to jednak stres był :)

Na rozładowanie w sobotę biegnę w półmaratonie.
Łaaał, podziwiam, ja sie męczę łażąc w domu po schodach, a w ciązy zupełnie zrezygnowałam z biegania i siłowni, w sumie po amnio bardzo się oszczędzam, nic nie dźwigam, dużo leżę itp (nudy:)) Mąż wszystko robi.

Do mnie dzis zadzwonil lekarz z wynikami Fish, wszystko prawidłowe, zdrowa dziewczynka :)

Teraz musze czekac ok 2-3 tyg na pelne wyniki, nalezy sie zarejestrowac na wizyte w Poradni Genetycznej, rozmowa z lekarzem i wtedy odbiera sie wyniki papierowe

Dzis az sie popłakałam ze szczęscia, chociaz nie przyjmowałam do wiadomosci innego scenariusza niż ten że dzidzia będzie zdrowa, bo usg miałam bardzo dobre, to jednak stres był :)

Łaaał, podziwiam, ja sie męczę łażąc w domu po schodach, a w ciązy zupełnie zrezygnowałam z biegania i siłowni, w sumie po amnio bardzo się oszczędzam, nic nie dźwigam, dużo leżę itp (nudy:)) Mąż wszystko robi.

Gratulacje!Baaaardzo się cieszę!

@Shaer, to super ze u Ciebie tez wszystko dobrze, gratulacje :) No i dziewczynka, bo widze ze masz juz dwóch chłopaków.
A kiedy bedziesz miała pełny wynik?

Super wiadomość ;) gratuluję ;)

Czyli tak naprawdę jak aniopunkcja wychodzi Źle to zazwyczaj coś wcześniej widać w usg lub na teście papa. Bo ja miałam mieć robiona amnipunkcje ale usg wyszło dobrze i test papa także. I teraz jeden lekarz zaleca zrobić drugi nie i nie wiem co mam zrobić boję się poronienia w razie czego.

reklama
Czyli tak naprawdę jak aniopunkcja wychodzi Źle to zazwyczaj coś wcześniej widać w usg lub na teście papa. Bo ja miałam mieć robiona amnipunkcje ale usg wyszło dobrze i test papa także. I teraz jeden lekarz zaleca zrobić drugi nie i nie wiem co mam zrobić boję się poronienia w razie czego.

Jakie masz ryzyko skorygowane?Ile masz lat?i czy lekarz proponuje te amniopunkcje u siebie prywatnie?

Do góry