reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

@Patrycja1403 będzie dobrze, ja się zdecydowałam na amnio tylko dlatego,że miałam NT ponad 8mm i obrzęk ciała u płodu, nie chciałam wcale robić, ale przekonali mnie lekarze,że mogę pomóc dziecku już w łonie matki jeśli to jakaś wada którą da się zoperować, bez amnio nic by nie mogli wykonać. Tak samo jeśli ktoś nie chcę dziecka z wadą genetyczną nie może usunąć póki nie zrobi amnio. Ja jednak nawet jeśli będzie chore nie zdecyduje się na terminacje, chcę córeczkę nosić jak najdłużej, chociaż rokowania lekarze dają takie , że i w brzuszku może umrzeć. Za dwa tyg wyniki zobaczymy co tam wyjdzie.

No tak rozumiem. Mam nadzieję że wyniki wyjdą dobrze. Trzymam kciuki. Chyba czekanie jest najgorsze. Ja czekam na piątek i tak wolno lecą dni jak na złość:(

reklama
A jak uważacie? Bo jutro dostanę wyniki testu paapa i wolnego betagcg.. czy jest wyjdą dobre to sugerować się nimi i ich wiarygodnoscia czy wykonać jakiś inny test ? :)

A jak uważacie? Bo jutro dostanę wyniki testu paapa i wolnego betagcg.. czy jest wyjdą dobre to sugerować się nimi i ich wiarygodnoscia czy wykonać jakiś inny test ? :)
Test Pappa to tylko statystyka. Choć pewnie jak wyjdzie dobrze, to trzeba się cieszyć, bo małe ryzyko wad. Jednak przy gorszych wynikach wcale nie świadczy to o tym, że dziecko będzie miało wadę. Czy robić inną diagnostykę to kwestia indywidualna. Zresztą - poczekaj na wynik, pogadaj z lekarzem i wtedy zdecydujesz :)
Daj znać co tam Ci wyszło, trzymam kciuki :)

NT wyszło mi 1.8
Pozostałe parametry ok ale myślę że na to że mnie skierował na testy wpłynęło to że przepływu żylne są dużo ponad norma (ductus venosus pi 1.5) :(

jak będzie zły wynik a stać cię na testy płatne to mozesz zrobić dla uspokojenia, ja bym nie robiła wcale gdyby nie NT8mm i obrzęk dziecka, ogólnie nawet przy takich wartościach długo się zastanawiałam czy ryzykować i robić amnio

NT 8 ? To dużo. A ktoś tłumaczył dlaczego taka wartość ? Bo pewnie kilka razy sprawdzone było ?
nigdy nikt nie umie podać dokładnej odpowiedzi, może być to wada genetyczna, chore serce, może infekcja w macicy, nie wiedzą póki nie zobaczą wyników. Straszą mnie zgonem dziecka w brzuchu itp. Także na wszystko jestem przygotowana

reklama
nigdy nikt nie umie podać dokładnej odpowiedzi, może być to wada genetyczna, chore serce, może infekcja w macicy, nie wiedzą póki nie zobaczą wyników. Straszą mnie zgonem dziecka w brzuchu itp. Także na wszystko jestem przygotowana

Oby wszystko było dobrze, w sumie będziesz już spokojna po tych badaniach. Miejmy nadzieję że ci lekarze zakładają zawsze najgorsze :(:*

Do góry