reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Julia, to super wieści :) 3 mm to nie jest tak źle ! Słyszałam o teście NIFTY, on jest bezinwazyjny a daje prawie takie same wyniki jak amniopunkcja. Jednak jest drogi. Mysle że to badanie jest super, jesli masz bardzo małe ryzyko a jedynie dla pewnosci chcesz zrobić badanie. Wtedy gdy ryzyko poronienia przy amnio jest większe niż ryzyko wynikające z USG i pappa.

U mnie przy ryzyku 1:7 amnipunkcja była jak najbardziej wskazana tymbardziej ze FISHa miałam po 7 dniach, a na NIFTY troche się czeka.

Julia a test podwójny z krwi już miałas czy on własnie jest 13.01? powinno się go robic mniej wiecej w tym samym dniu co usg genetyczne.

Ja na wyniki amnio czekam juz 3 tygodnie (dzisiaj mija), a jak dzwonilam to powiedzieli ze najwczesniej w piątek będą.

Gdzie miałaś robioną amnio? Na polnej?
Ja mam termin na poniedziałek, i zastanawiam się jak długo będę czekała na wynik. Ile kosztuje FISH na Polnej?
U mnie ryzyko ZD 1:21...:(

reklama
Lekarze niestety nie są w stanie określić co będzie dalej. Czekamy na wyniki amino i obserwujemy. Szanse są chyba 50:50.
pozostaje mi być dobrej myśli i tych dobrych myśli życzę każdej z nas ..:)

Gdzie miałaś robioną amnio? Na polnej?
Ja mam termin na poniedziałek, i zastanawiam się jak długo będę czekała na wynik. Ile kosztuje FISH na Polnej?
U mnie ryzyko ZD 1:21...:(

Tak, miałam na polnej 17.12, wczoraj mineły 3 tygodnie i mi powiedzieli ze wynik najwczesniej w piątek. Fish kosztuje 840 zł jak robić, pon, wt, czw i 990 zł w środy. Fisha nie robia na miejscu tylko wysyłają do Łodzi, wyniki dostałam po 6 dniach przez telefon, w wersji papierowej 2 tygodnie.
Ja mam ryzyko zd 1:8, ze 1:7 i FISH wyszedł prawidłowy.

Jazz a ty jeszcze jestes w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Majusia trzymam kciuki!
Ja tez bede na Polnej ale pewnie sie nie spotkamy bo ja ide na genetyczne usg i potem na test...

A-aparatka kurde jestem zla dzis caly dzien niemoglam sie tam dodzwonic!!!!! chcialam zaytac konkretnie z ktorej strony mam wejsc , bo ten szpital mnie przeraza!

jazz to mega trzymam kciuki!!

Aparatka - z ciekawości pytam, dlaczego ten Fish robiony w środy jest droższy???

Dziewczyny - trzymam kciuki za Was, bądźcie dobrej mysli, wierze ze Wasze historie tez sie dobrze skończą.

Nie wiem dlaczego w środy drozszy, może wysyłają w inne miejsce ?
Julia, niestety nie wiem, gdzie tam robia USG, ja byłam przyjmowana na oddział wiec przez izbę przyjęc.
Majusia, Raczej powiedza ci zebys dzwoniła w poniedziałek, bo licza równo 7 dni, ja miałam we wtorek i miałam dzwonić we wtorek, na szczęscie w pon przed 13 już były wyniki.
Gdyby nie ten fish to bym chyba zwariowała, czekanie 4 tygodnie na amnio i tak było wiecznością.

reklama
Hej.

Dzwonilam do tej poradni niestety tak pozno mam usg poniewaz niema miejsc:-\
Dowiedzialan sie tyle ze to w poradni osobny budynek wiec wiem gdzie mam isc..

Do góry