reklama
mysle, ze z dnia na dzien jest lepiej, chociaz zdarza sie kilka razy na dzien takie uczucie ciagniecia albo klucia w miejscu pobrania - czy tez tak mialyscie? trwa kilka sekund i mija@Estera90 jak się dziś czujesz?
Ostatnia edycja:
mysle, ze z dnia na dzien jest lepiej, chociaz zdarza sie kilka razy na dzien takie uczucie ciagniecia albo klucia w miejscu pobrania - czy tez tak mialyscie? trwa kilka sekund i mija
Madriga
Fanka BB :)
Estera, naprawdę nie ma podstaw, żebyś straciła dziecko! Amniopunkcja jest badaniem bezpiecznym. Minęło kilka dni, nic się nie dzieje. Moi lekarze (trzech) zalecali mi nawet spacer wieczorem w dniu amniopunkcji i normalne funkcjonowanie. Ja pół godziny po amniopunkcji przejechałam jako kierowca 70 km. I nie, nie jestem niepoważna, konsultowałam to z lekarzami. Odpoczywaj, pij melisę, głaszcz brzuszek. Najgorsze za Tobą.
Czy miałaś dodatkowo mikromacierze lub wybrałaś metodę FISH? Kiedy możesz spodziewać się wyników?
Czy miałaś dodatkowo mikromacierze lub wybrałaś metodę FISH? Kiedy możesz spodziewać się wyników?
dziekuje Ci bardzo za wsystkie slowa. Jest mi naprawde ciezko.Estera, naprawdę nie ma podstaw, żebyś straciła dziecko! Amniopunkcja jest badaniem bezpiecznym. Minęło kilka dni, nic się nie dzieje. Moi lekarze (trzech) zalecali mi nawet spacer wieczorem w dniu amniopunkcji i normalne funkcjonowanie. Ja pół godziny po amniopunkcji przejechałam jako kierowca 70 km. I nie, nie jestem niepoważna, konsultowałam to z lekarzami. Odpoczywaj, pij melisę, głaszcz brzuszek. Najgorsze za Tobą.
Wybralam dodatkowo mikromacierze, bo u mnie przez te odkrycia przypadkowe w nifty potrzebna byla poszerzona doagnostyka. Zabieg przeprowadzal prof Wiecheć z Krakowa
Madriga
Super, to jeszcze tylko kilka dni i będziesz wszystko wiedziała. Wierzę, że będzie dobrzedziekuje Ci bardzo za wsystkie slowa. Jest mi naprawde ciezko.
Wybralam dodatkowo mikromacierze, bo u mnie przez te odkrycia przypadkowe w nifty potrzebna byla poszerzona doagnostyka. Zabieg przeprowadzal prof Wiecheć z Krakowa
Madriga
Ja nie, miałam lekką tkliwość w tym miejscu przez dwa dni, potem już nic nie czułam. Nadal to czujesz?dopytam tylko - czy ktoras z Was miala uczucie takiego klucia w miejscu pobrania?
reklama
D
DominikaIMartyna
Gość
Strach jest duży, rozumiem.Mam 35 lat. Robiłam test PAPP-A wyszedł zły, podwyższone ryzyko trisomii 21 1:69. Wszystkie dotychczasowe usg mam prawidłowe. Pani Doktor, która mnie prowadzi radzi żebym zrobiła amniopunkcję. Nawet sama wykonuje takie zabiegi. Jest bardzo dobrym lekarzem, ale ja strasznie boję się tego zabiegu. Wiem, że jest bez znieczulenia, krótko trwa, zaraz po nim wracam do domu. Wiem, że nikt za mnie nie podejmnie tej trudnej decyzji, ale czy miał ktoś zabieg bez znieczulenia? Pozdrawiam
Beata.
Ja zrobiłam amnio, bo po 1 prenatalnym miałam ryzyko 1:8 i pomyślałam, że do końca ciąży nie zniosę tego stresu, szczególnie, że wcześniej jedną ciążę straciłam.
Badanie przeszło bez jakichkolwiek powikłań, szybko, sprawnie i bez bólu, pomimo braku znieczulenie, to na prawdę nie boli . wyniki przyniosły taką ulgę, że nie da się tego określić słowami, dzisiaj cieszę się moją już 9 miesiączną, zdrową córeczką.
Polecam sprawdzić, nie namawiam, ale polecam, dobry wynik daje mega spokój na całą resztę ciąży