reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

nie ma czego sie bac, jedna dziewczyna na fb miala amnio w odstepie 4 tyg bo próbke miala krwia zanieczyszczona i trzeba było powtarzać :)

Hej. Ja dokładnie w takiej samej sytuacji. Moje wyniki biochemi jakby nawet ciut lepsze ale mam wyższe ryzyko 1:74. Czeka mnie amnio ale nie wiem gdzie się zapisać. Trzymam kciuki bo mi się wydaje ze

reklama
Czy ty brałaś może acard 150 mg i odstawiałaś do zabiegu ?
Ja brałam acard,dawka 125 mg.U mnie wyglądało to tak, że moja amniopunkcja miała odbyć się 8.05,okazało się po wywiadzie, że nie może zostać przeprowadzona właśnie z powodu przyjmowania acardu.Miałam odstawić go na 7 dni (takie wytyczne).Dlatego amniopunkcja została przeprowadzona 15.05.Piszę bo może Wam się przyda ta informacja lub zapytacie lekarza o ten acard.

Ja brałam acard,dawka 125 mg.U mnie wyglądało to tak, że moja amniopunkcja miała odbyć się 8.05,okazało się po wywiadzie, że nie może zostać przeprowadzona właśnie z powodu przyjmowania acardu.Miałam odstawić go na 7 dni (takie wytyczne).Dlatego amniopunkcja została przeprowadzona 15.05.Piszę bo może Wam się przyda ta informacja lub zapytacie lekarza o ten acard.
Dzięki ☺️

Czy ty brałaś może acard 150 mg i odstawiałaś do zabiegu ?
Brałam Acard 150 od 4 tygodnia ciąży i mój ginekolog oraz lekarz wykonujący amniopunkcję zgodnie powiedzieli, że mam go normalnie brać. Tak też zrobiłam. Co lekarz to inne wytyczne. Ale piszę, aby nie było stresu, że coś może być nie tak, bo jest włączony Acard.

reklama
Do góry