reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dostałam wyniki nieprawidłowy
Zespół downa
Domyślam się ze czujesz jakby świat sie zawalił… pozwól sobie na upust emocji. Jednak pamiętaj ze małe serduszko bije dla Ciebie 🥹
Porozmawiaj z genetykiem, z lekarzem prowadzącym i obierzcie dobra drogę (np szpital do porodu z lepszym sprzętem) poczytaj jak dbać o maluszka. Przed Wami wiele trudnych ale i pięknych chwil. Ewela trzymaj się bo musisz być teraz supermama i superkobieta 😘🥹✊
Pisz do nas jeżeli wygadanie na forum sprawia Ci ulgę! Tu nigdy nie jesteś sama!

reklama
Dostałam wyniki nieprawidłowy
Zespół downa
Bardzo mi przykro, nie na taki wynik czekałaś... 😪 mam nadzieję, że możesz - oprócz forum - liczyć na wsparcie bliskich, może też psychologa...
Tak jak Lipcówka pięknie napisała, to twoje dzieciątko, mimo ZD czeka was droga nieco trudniejsza, ale jednak pełna miłości 🤱

Czuję się różnie. Dzisiaj prawie cały dzień przeplakalam bo czuje że mnie to wszystko przerasta. Nic mnie nie cieszy, nie robię żadnych zakupów..są momenty że.zaluje że się zdecydowałam urodzić...jak nie czuję ruchów to się zastanawiam czy mały żyje jeszcze..generalnie jestem przerażona
Gosia 😊 ja sama urodziłam młodego z zd w wieku 37 lat. Mam córkę aktualnie ma 19 druga ma 15 syn ma 8 i jest też on Leon 16 miesięcy. Wiem jak się czujesz wiem co przeżywasz wiem co to znaczy dowiedzieć się że dzieciątko będzie miało wadę genetyczną. O zespole dowiedziałam sie w 20 tygodniu ciąży i przez kolejne tygodnie aż do porodu płakałam co noc. Uwierz mi nie jesteś sama uwierz w siebie tak jak i ja po porodzie uwierzyłam ze dam radę. O tyle mam szczęście że Leo nie ma żadnych chorób jest zdrowiutki jedyne co to straszny uparciuch 😅 Życzę zdrowia i wytrwałości. Agata

Czuję się różnie. Dzisiaj prawie cały dzień przeplakalam bo czuje że mnie to wszystko przerasta. Nic mnie nie cieszy, nie robię żadnych zakupów..są momenty że.zaluje że się zdecydowałam urodzić...jak nie czuję ruchów to się zastanawiam czy mały żyje jeszcze..generalnie jestem przerażona

Ja mam 37 lat i urodzę dziecko z zd..
Jak się czujesz?

Gosia 😊 ja sama urodziłam młodego z zd w wieku 37 lat. Mam córkę aktualnie ma 19 druga ma 15 syn ma 8 i jest też on Leon 16 miesięcy. Wiem jak się czujesz wiem co przeżywasz wiem co to znaczy dowiedzieć się że dzieciątko będzie miało wadę genetyczną. O zespole dowiedziałam sie w 20 tygodniu ciąży i przez kolejne tygodnie aż do porodu płakałam co noc. Uwierz mi nie jesteś sama uwierz w siebie tak jak i ja po porodzie uwierzyłam ze dam radę. O tyle mam szczęście że Leo nie ma żadnych chorób jest zdrowiutki jedyne co to straszny uparciuch 😅 Życzę zdrowia i wytrwałości. Agata
Małgorzata była rok temu w ciąży...

Część dziewczyny, przyszła kryska na mstyska. Stoję przed decyzją robić czy nie. Brak kości nosowej. Lat 40. Jedyna póki co i pierwsza ciąża po ivf. boje się że jak poronie to więcej nie zajdę. Nifty niskie ryzyko ale wykryta jakaś dziwolagowata duoliakcja która nigdzie nie jest opisana. Genetyk każe robić amnio ale bez mikro. Co mi to da w zakresie tej duplikacji? Nic

Część dziewczyny, przyszła kryska na mstyska. Stoję przed decyzją robić czy nie. Brak kości nosowej. Lat 40. Jedyna póki co i pierwsza ciąża po ivf. boje się że jak poronie to więcej nie zajdę. Nifty niskie ryzyko ale wykryta jakaś dziwolagowata duoliakcja która nigdzie nie jest opisana. Genetyk każe robić amnio ale bez mikro. Co mi to da w zakresie tej duplikacji? Nic
A zaznaczyłaś podczas badania Nifty opcję "odkryć przypadkowych" ?? Bo często tam coś wychodzi co nie musi mieć znaczenia i dzidzuś rodzi się zdrowy. A kość nosowa może jeszcze się pojawić, nie zawsze świadczy to o jakieś nieprawidłowości.

Ostatnia edycja:
reklama
Taczyła podczas badania Nifty opcję "odkryć przypadkowych" ?? Bo często tam coś wychodzi co nie musi mieć znaczenia i dzidzuś rodzi się zdrowy. A kość nosowa może jeszcze się pojawić, nie zawsze świadczy to o jakieś nieprawidłowości.
Tak,zaznaczyłam to cholerstwo. I boje się że skoro coś odkryli to znaczy że jakiś problem z chromo jest

Do góry