reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja, Nifty

Znalazlam wasz wątek ,bo stracilam wczoraj nadzieje. W piatek zadzwonila polozna z wiadomoscia ze wyniki papp-a wyszly zle. USG perfekcyjne NT 1.5 , w tym samym dniu mialam jeszcze USG prywatne w klinice gdzie zrobili mi test Vision. Wczoraj dostalam wynik I jestem zalamana Zespol Downa 1:22 , wynik Vision 95% . Płec dziewczynka . Wysokie prawdopodobienstwo ZD, zalecane dalsza diagnostyka inwazyjna. Mieszkam w UK , polozna powiedziala ze to nie sa certyfikowane testy diagnostyczne ,aczkolwiek zawsze sie pokrywaja ze stanem faktycznym . Zaproponowala odrazu aborcje . Siedze I wyje , nigdy wczesniej w zadnej ciazy nie robilam nic poza przeziernoscia karkowa , ale teraz dlatego ze mam 45 lat to zalecono mi test przesiewowy .
Akurat papa przy prawidłowym usg myli się w stosunku do ZD bardzo często.

reklama
Bo pappa jest tańsze od nifty

W wielu miejscach za granicą robi się przesiewowo waśnie testy NIPT

Pappa, nawet w połączeniu z usg jest niestety dalej obarczone dużym błędem, to nie jest skuteczność na poziomie 99%
Ja robilam prywatnie w UK -Vision to to samo co Harmony , koszt £400 , rowniez nie refundowane

Ja robilam prywatnie w UK -Vision to to samo co Harmony , koszt £400 , rowniez nie refundowane
Rozumiem

W takim razie dostałaś bardzo dziwny wynik - wyniki NIPT są podawane „statystycznie” ale raczej w formie 1:10000000 a nie z prawdopodobieństwem 95% - to się kłóci ze skutecznością tych testów

Rozumiem

W takim razie dostałaś bardzo dziwny wynik - wyniki NIPT są podawane „statystycznie” ale raczej w formie 1:10000000 a nie z prawdopodobieństwem 95% - to się kłóci ze skutecznością tych testów
To samo powiedziala mi midwife ,ze nie spotkala sie z takim opisem na zadnym z testow , wiec zaklada ze sa 100% pewni ale ze wzgledu na to ze to nie jest test zatwierdzony jako diagnostyczny to wpisali taki dziwny opis zeby byl zgodny z obowiazujacym prawem . Test Papp-a pokazal 1:5

Załączniki

• Screenshot_20220822-164834_OneDrive.jpg
    Screenshot_20220822-164834_OneDrive.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 101
To samo powiedziala mi midwife ,ze nie spotkala sie z takim opisem na zadnym z testow , wiec zaklada ze sa 100% pewni ale ze wzgledu na to ze to nie jest test zatwierdzony jako diagnostyczny to wpisali taki dziwny opis zeby byl zgodny z obowiazujacym prawem . Test Papp-a pokazal 1:5
Myślę, że nie pozostaje nic innego, jak czekać na wyniki amnio..

reklama
Bo pappa jest tańsze od nifty

W wielu miejscach za granicą robi się przesiewowo waśnie testy NIPT

Pappa, nawet w połączeniu z usg jest niestety dalej obarczone dużym błędem, to nie jest skuteczność na poziomie 99%
Myślę, że nie pozostaje nic innego, jak czekać na wyniki amnio..
Ja juz sie nie łudze , midwife mowi ze to tylko formalnosc zeby byla zgoda na procedure z nhs ,ta droga .widocznie musi byc Down ,ze oba badania wskazaly tak wysokie ryzyko, bo znikad to sie nie wzielo . Midwife mowi ze 1% jest jedynie szans kiedy tylko w łozysku sa zmiany natomiast dziecko nie jest obciazone. Pewnie to sie komus zdarza, kto ma szczescie, ja mam takie ze nawet w drewnianym kosciele cegla spadlaby mi na glowe

Do góry