reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja, Nifty

Znalazlam wasz wątek ,bo stracilam wczoraj nadzieje. W piatek zadzwonila polozna z wiadomoscia ze wyniki papp-a wyszly zle. USG perfekcyjne NT 1.5 , w tym samym dniu mialam jeszcze USG prywatne w klinice gdzie zrobili mi test Vision. Wczoraj dostalam wynik I jestem zalamana Zespol Downa 1:22 , wynik Vision 95% . Płec dziewczynka . Wysokie prawdopodobienstwo ZD, zalecane dalsza diagnostyka inwazyjna. Mieszkam w UK , polozna powiedziala ze to nie sa certyfikowane testy diagnostyczne ,aczkolwiek zawsze sie pokrywaja ze stanem faktycznym . Zaproponowala odrazu aborcje . Siedze I wyje , nigdy wczesniej w zadnej ciazy nie robilam nic poza przeziernoscia karkowa , ale teraz dlatego ze mam 45 lat to zalecono mi test przesiewowy .
Akurat papa przy prawidłowym usg myli się w stosunku do ZD bardzo często.

reklama
Bo pappa jest tańsze od nifty

W wielu miejscach za granicą robi się przesiewowo waśnie testy NIPT

Pappa, nawet w połączeniu z usg jest niestety dalej obarczone dużym błędem, to nie jest skuteczność na poziomie 99%
Ja robilam prywatnie w UK -Vision to to samo co Harmony , koszt £400 , rowniez nie refundowane

Ja robilam prywatnie w UK -Vision to to samo co Harmony , koszt £400 , rowniez nie refundowane
Rozumiem

W takim razie dostałaś bardzo dziwny wynik - wyniki NIPT są podawane „statystycznie” ale raczej w formie 1:10000000 a nie z prawdopodobieństwem 95% - to się kłóci ze skutecznością tych testów

Rozumiem

W takim razie dostałaś bardzo dziwny wynik - wyniki NIPT są podawane „statystycznie” ale raczej w formie 1:10000000 a nie z prawdopodobieństwem 95% - to się kłóci ze skutecznością tych testów
To samo powiedziala mi midwife ,ze nie spotkala sie z takim opisem na zadnym z testow , wiec zaklada ze sa 100% pewni ale ze wzgledu na to ze to nie jest test zatwierdzony jako diagnostyczny to wpisali taki dziwny opis zeby byl zgodny z obowiazujacym prawem . Test Papp-a pokazal 1:5

Załączniki

• Screenshot_20220822-164834_OneDrive.jpg
    Screenshot_20220822-164834_OneDrive.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 95
To samo powiedziala mi midwife ,ze nie spotkala sie z takim opisem na zadnym z testow , wiec zaklada ze sa 100% pewni ale ze wzgledu na to ze to nie jest test zatwierdzony jako diagnostyczny to wpisali taki dziwny opis zeby byl zgodny z obowiazujacym prawem . Test Papp-a pokazal 1:5
Myślę, że nie pozostaje nic innego, jak czekać na wyniki amnio..

reklama
Bo pappa jest tańsze od nifty

W wielu miejscach za granicą robi się przesiewowo waśnie testy NIPT

Pappa, nawet w połączeniu z usg jest niestety dalej obarczone dużym błędem, to nie jest skuteczność na poziomie 99%
Myślę, że nie pozostaje nic innego, jak czekać na wyniki amnio..
Ja juz sie nie łudze , midwife mowi ze to tylko formalnosc zeby byla zgoda na procedure z nhs ,ta droga .widocznie musi byc Down ,ze oba badania wskazaly tak wysokie ryzyko, bo znikad to sie nie wzielo . Midwife mowi ze 1% jest jedynie szans kiedy tylko w łozysku sa zmiany natomiast dziecko nie jest obciazone. Pewnie to sie komus zdarza, kto ma szczescie, ja mam takie ze nawet w drewnianym kosciele cegla spadlaby mi na glowe

Do góry