reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergie

reklama
Gencjana bardzo ladnie obsusza, tylko po nalozeniu trzeba poczekac az wyschnie no i brudzi jak cholera, a do tego zmywa sie pozniej z tydzien jak nie lepiej.

W ogole to powiem Wam ze wstydem, ze na ten temat praktycznie w ogole nie zagladalam :zawstydzona/y: No i zemscilo sie - bylismy dzisiaj u pediatry alergologa i dowiedzielismy sie, ze Jagoda ma atopowe zapalenie skory (wysypka na nozce, wysuszona luszczaca sie skora na klatce piersiowej i pleckach, na buzia sucha, czerwona, luszczaca sie i popekane naczynka krwionosne, plus infekcje skorne bakteryjne i grzybiczne na cipuszce wlasnie...). Troche sie podlalamalam, ale babka mowi, ze to jeszcze lagodna forma azs, no ale jutro mam dzwonic i umawiac sie na testy na alergie na przyszly rok na listopad (bo juz na listopad zapisuja dzieci...) bo trzeba sie dowiedziec, czy to jej potem nie przejdzie w forme astmy oskrzelowej... Slabo mi :-( no ale coz - trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i wiekszy zapas gotowki na kosmetyki i leki w dniu jutrzejszym :baffled:

Karo ja pierdziele ale Wam sie porobiło, skąd to świństwo się wzięło:szok::szok::szok:biedna Jagódka, ją to swędzi albo cos, czy tylko to sa zmiany skórne?? oby szybko tego cholerstwa sie pozbyła...

o kurde :szok: Karoo a nic tego nie zapowiadało :no: kurde, jak się to układa w życiu. Ewcia Agi od początku z AZS, który chyba jej powoli ustępował. a tu proszę... po takim czasie :-( mam nadzieję, że lekarka dobierze jakieś odpowiednie leki.

karoo- kurcze, dopiero teraz małej to wyszło??? a może trzeba byłoby skonsultować te wyniki z innym alergologiem:confused: z jednej strony- wiesz przynajmniej co małej dolega i skąd te problemy, ale z drugiej... z tego co piszesz z tym AZS nie m przelewek...

Sluchajcie, ja jak juz wczesniej bylam u tej lekarki, jak mala miala chyba 7 miesiecy to mi mowila, ze Jagoda ma skore atopowa - tzn wtedy nie miala azs, ale babka powiedziala, ze przy takiej skorze jaka ona ma to moze sie zdarzyc i moze sie okazac, ze bedzie jednak miala atopowe zapalenie skory i ze musimy byc na to przygotowani, wiec ja w sumie w jakims tam stopniu bylam na to przygotowana. Poza tym lekarz dermatolog u ktorej bylismy prywatnie tez o tym mowila, ale kilka miesiecy temu Jagoda miala po prostu bardzo sucha skore i tez stwierdzila, ze moze to byc atopia...

Biedna Jagodka! :-:)-:)-(

Piotrek tez ma sucha skore (z cechami atopowymi), ale nasza pani doktor mowi, ze dopoki mozna to zalagodzic kosmetykami, to jest dobrze. Karoo, a Ty, albo G. macie takie problemy? Bo Piotrus me to po P.

Oj Karoo, biedna Jagodka! :-:)-:)-( Oby wyrosla z AZS'u jak najszybciej! Bo szkoda by bylo dziewczynki, gdyby miala sie z tym meczyc...A jakie leki macie przepisane? A kosmetyki?

My dzisiaj bylysmy u alergologa i jestesmy na jak najlepszej drodze, zeby alergie sie skonczyly :tak: Od dzisiaj odstawiamy Ketotifen, czekamy tydzien, jak nic sie nie pogorszy to jeszcze tydzien i wprowadzamy normalne mleko krowie do picia - z woreczka i mamy na nim robic np. budyn albo kawe inke. Poza tym Sara dalej moze pic Bebilon Pepti, bo innego mleka z butli nie akceptuje, ale po kolejnej wizycie, ktora mamy 3 stycznia, bedziemy powoli zamieniac Pepti na Juniora. Mam nadzieje, ze wysypka sie nie pojawi jak odstawie Ketotifen :baffled:

reklama
Do góry