reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie wszelakie: Skaza Białkowa ... :/ i inne

Dziewczyny dziś 4 dzień jak Julka pije mleczko HA i nic złego się nie dzieje:-DPoczekam jeszcze do niedzieli z podawaniem nowości, ale mam nadzieje, że się udało:tak:

reklama
Napisałam posta i mi wcieło :wściekła/y:
Zatem: zmniejszałam Maćkowi stopniowo ilość mojego mleka w kaszce i obecni je kaszkę tylko na mleku mm i pokrzywki brak :tak: mam nadzieję, że to nie chwilowe;-)
Poza tym Macol od tygodnia je gluten i póki co objawów alergii brak :tak: ale nie cieszę się na wyrost bo po kaszce dostał wysypkę dopiero po 2tyg :-(
No i szorujemy do przodu z nowościami... :-D

raczej nie w tym wieku.Mojej Zosi robili badanie IGe jak miała 7.5 miesiąca, a i tak wyniki niekoniecznie będą prawdziwe... tzn. jak wyjdzie to jest, jak nie wyjdzie to niekoniecznie jej nie ma

Podałam Zosi przez weekend jagody z jabłkiem, a właściwie jabło z jagodami, bo tych jagód 9 %. I nie wiem co myśleć. NIby skóra OK, żadnych tam akcji jak po indyku, ale ... zrobiła ciemnozieloną dość rzadką kupę. Jak działają jagody? Mogą tak rozrzedzić i ściemnić? Czy to niestety nadal nietolerancja?
Kurcze, moja Zosieńka to na razie z owoców tylko jabłko i soczek jabłkowy z domieszką brzoskwini i zaczyna mnie to martwić i wkurzać. Gruszka podejrzana, jagody - sama nie wiem....
Jak sądzicie?

Podałam Zosi przez weekend jagody z jabłkiem, a właściwie jabło z jagodami, bo tych jagód 9 %. I nie wiem co myśleć. NIby skóra OK, żadnych tam akcji jak po indyku, ale ... zrobiła ciemnozieloną dość rzadką kupę. Jak działają jagody? Mogą tak rozrzedzić i ściemnić? Czy to niestety nadal nietolerancja?
Kurcze, moja Zosieńka to na razie z owoców tylko jabłko i soczek jabłkowy z domieszką brzoskwini i zaczyna mnie to martwić i wkurzać. Gruszka podejrzana, jagody - sama nie wiem....
Jak sądzicie?

Moja Julia tez różne kupki robi, czasem zielona się trafi ale to jednorazowo więc jeśli się nie powtarza i nie ma zmian skórnych to nie ostawiam produktu. Może jeszcze jej podaj i poczekaj czy się sytuacja powtórzy bo czasem to moze taka pierwsza reacja, albo inny powód...niesety nie wiem jak działają jagody ale kolor na pewno zaciemniają.

Ona tą zieloną kupę to już dwa razy zrobiła, i to o 2 w nocy co jej się nie zdarzyło od 2 miesięcy ! W szoku byłam dzisiaj jak w nocy się przebudziła, ja wstaję, a tu śliczny zapach z pieluszki się rozchodzi ... Ale juz była gęsta, ta pierwsze była taka dziwna, z jakimiś żółtymi kuleczkami ? Może się przystosuje, zobaczymy dzisiaj.
Zapomniałam tylko dodać, ze te jabłka z jagodami były rozcieńczone wodą - przestałam kupować soczki, daję jej rozcieńczone z wodą deserki - mniej słodkie, mozna podać wszystko (łącznie np z marchewką, dynią), i nie musze sprawdzać na każdej butelce czy z cukrem czy bez. nie wiem czy dobrze robię, ale akurat taki deserek 125 - 130 g + do tego dużo wody starcza za picie na cały dzień.

reklama
dzisiaj, po dniu przerwy (bo mama zdążyła wczoraj rozpocząć jabłuszko zanim zadzwoniłam) powtarzamy jagody. Oby było dobrze...

Do góry