sylwik1987
Filipek
zgadzam sie,bo wypróbowałam wiele mieszanek zanim zdiagnozowali skazęPonoć każde mleczko jest lepsze niż nutramigen![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zgadzam sie,bo wypróbowałam wiele mieszanek zanim zdiagnozowali skazęPonoć każde mleczko jest lepsze niż nutramigen![]()
ja bym radziła skonsultować się z lekarzem zanim zmieniszmy też jesteśmy na nutramigenie i Filipkowi także przestaje to smakować,ale jakoś trzeba mleczko wciskać
![]()
nie, nie próbowałam, mój pediatra od razu zapisała nutramigen, stwierdziła, że to mleczko będzie najbardziej odpowiednie dla małego, a półki jeszcze jakos je pije to zmieniać nie będę, w czwartek przechodzimy juz na 2, czy mieszanie 1 z 2 jest konieczne ? (bo mam ostatnie opakowanie 1 i nie wiem czy dokupić jeszcze jedno)No powinno się skonsultować z lekarzem, ale tylko jak ma się się do niego zaufanie bezgraniczneBo mnie doprowadza do szału to, że ja mówię "jem nabiał i jakoś małemu nic nie jest, nie jem nie ma różnicy" a lekarze "ale tak czy inaczej lepiej podać mieszankę mlekozastępczą". Super uzasadnienie jak dla mnie...
A sylwik probowalas pepti zamiast nutramigenu ? Ponoć jest smaczniejsze
,powiem Ci w odwrotną stronę- u nas poprawiło się dopiero po 2 tyg podawania mleka dla alergików, a jak jest z "tej drugiej strony" to nie wiem..No właśnie pediatra, który przepisał jej nutramigen powiedział, że ze 3 miesiące będzie musiała go pić. I już mineły, a szczerze mówiąc nie bardzo mi się usmiecha iść do niego prywatnie i tylko zapytać czy już można próbować. Ostatnio też nie nakazał tego nutramigenu, bo nie był przekonany, że to skaza tylko wybór pozostawił mnieDał recepte i powiedział że moge spróbować jak chce
A że okropna była ta wysypka to jej zaczęłam dawać
A takie jeszcze mam pytankoWiecie po jakim czasie mogą wystapić objawy alergii
tzn jeśli zacznę jej dawać inne mleczko to po ilu dniach moge być pewna że już nic jej nie wyskoczy
![]()
Ja wiem tylko, że skórnie do 2 tygodni , czyli jak coś jest nie tak to do dwóch tygodni wyskoczy, ale zazwyczaj wyskakuje w ciągu pierwszych 2-3 dniNo właśnie pediatra, który przepisał jej nutramigen powiedział, że ze 3 miesiące będzie musiała go pić. I już mineły, a szczerze mówiąc nie bardzo mi się usmiecha iść do niego prywatnie i tylko zapytać czy już można próbować. Ostatnio też nie nakazał tego nutramigenu, bo nie był przekonany, że to skaza tylko wybór pozostawił mnieDał recepte i powiedział że moge spróbować jak chce
A że okropna była ta wysypka to jej zaczęłam dawać
A takie jeszcze mam pytankoWiecie po jakim czasie mogą wystapić objawy alergii
tzn jeśli zacznę jej dawać inne mleczko to po ilu dniach moge być pewna że już nic jej nie wyskoczy
![]()
No ponoć mieszanie jest konieczne, żeby układ pokarmowy się przestawił i nie było jazd z . Ale bardzo wcześnie przechodzicie już na 2, my dopiero będziemy gdzieś za 2 tygodnie powoli wprowadzać.nie, nie próbowałam, mój pediatra od razu zapisała nutramigen, stwierdziła, że to mleczko będzie najbardziej odpowiednie dla małego, a półki jeszcze jakos je pije to zmieniać nie będę, w czwartek przechodzimy juz na 2, czy mieszanie 1 z 2 jest konieczne ? (bo mam ostatnie opakowanie 1 i nie wiem czy dokupić jeszcze jedno)