reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie wszelakie: Skaza Białkowa ... :/ i inne

reklama
No i u nas nadal jest wysypka po kaszce ryżowej:wściekła/y: Zmieniałam już mleko, zmieniałam kaszkę i doOpa:-( Dodam, że kaszka z nestle jest okropna bleeee :no: ta z bobovity była przynajmniej w smaku dobra;-)
Jutro dam kaszkę na swoim mleku i zobaczę, czy to kaszka czy mleko modyfikowane nie pasuje Macolowi:sorry2:
A z 'alergicznych' rzeczy to podałam Maćkowi wczoraj pierwszy raz jabłka z kaszką manną i póki co reakcji brak... mam nadzieję, że nie będzie tak jak po kaszce, że po 2 tyg. jednak coś wyszło :wściekła/y: Jak tak dalej pójdzie z wprowadzaniem nowych rzeczy to Maciek chyba nic nie będzie jadł:-(
Zmiany mogą schodzić nawet do 4 tygodni :/

Hot chocolate po zmianie kaszki poczekaj 2 tygodnie i wtedy dopiero mozesz stwierdzić ze wysypka nie zeszła :) Takie wysypki nie schodzą od razu zazwyczaj :)

Zmiany mogą schodzić nawet do 4 tygodni :/
No właśnie u nas te zmiany są tylko przez max 30min i schodzą:sorry2: To nie jest taka prawdziwa wysypka tylko czerwone plamki... nie podaję nawet zyrtecu a i tak szybciutko schodzą, więc już sama nie wiem co mam myśleć:dry: Maciek nie męczy się z tym więc mój mąż stwierdził, że 'to nie żubr żeby trzymać go pod ochroną';-) i żeby podawać mu mimo wszystko tą kaszkę w małych ilościach... może organizm przyzwyczai się przy takiej ekspozycji:confused:

Lub 2 - 3 godzin :)
No tak tak, mi chodziło o te 2-3 dni w tym kontekście, że maksymalnie 2-3 dni :) 2-3 godziny mieszczą się w tym :)))

No właśnie u nas te zmiany są tylko przez max 30min i schodzą:sorry2: To nie jest taka prawdziwa wysypka tylko czerwone plamki... nie podaję nawet zyrtecu a i tak szybciutko schodzą, więc już sama nie wiem co mam myśleć:dry: Maciek nie męczy się z tym więc mój mąż stwierdził, że 'to nie żubr żeby trzymać go pod ochroną';-) i żeby podawać mu mimo wszystko tą kaszkę w małych ilościach... może organizm przyzwyczai się przy takiej ekspozycji:confused:
No to jest pokrzywka, pokrzywki tak się pojawiają i szybko schodzą :) A może to jest kwestia kontaktu kaszki ze skórą ? Próbowałaś mu tak dawać kaszkę, żeby nic na skórę się nei dostało ?

No to jest pokrzywka, pokrzywki tak się pojawiają i szybko schodzą :) A może to jest kwestia kontaktu kaszki ze skórą ? Próbowałaś mu tak dawać kaszkę, żeby nic na skórę się nei dostało ?
Purchawko, jesteś moim guru alergicznym;-) choć to zapewne dla ciebie mało zaszczytna rola:-p
Rzeczywiście jest tak, że im bardziej staramy się żeby buzia była czysta podczas jedzenia tym mniej jest plamek:tak: Muszę poczytać o tej pokrzywce... leczy to się jakoś czy samo mija?

Purchawko, jesteś moim guru alergicznym;-) choć to zapewne dla ciebie mało zaszczytna rola:-p
Rzeczywiście jest tak, że im bardziej staramy się żeby buzia była czysta podczas jedzenia tym mniej jest plamek:tak: Muszę poczytać o tej pokrzywce... leczy to się jakoś czy samo mija?

Hehe, guru alergicznym, a moje dziecko nawet alergii nie ma :p Oprócz tej reakcji po kaszce co Ty masz :) Ale u mnie serio ona przeszła jak zmieniłam kaszkę na bezmleczną i bez dodatków :)
Tu nie ma co leczyć :) Taka zwykła pokrzywka to mija rownie szybko jak przyszła i to są jednorazowe rzeczy. Są oczywiscie wyjatki, np moj maz mial pokrzywkę idiopatyczną ktora utrzymywała się pół roku na całym ciele, ale to skrajny przypadek, lekarz mu fotki do książek medycznych robił :)) Pokrzywką nazywa się każdą reakcję na pokarm/substancje :) U Twojego małego to tylko plamy, więc reakcja nie jest silna :) Lolek miał raz taką rasową ostrą pokrzywkę po Lipobase, wtedy co pisałam, ze do szpitala juz jechalismy, bo spanikowałam (pierwszy raz i ostatni). Więc uszy do góry, pewnie większość z nas miała kiedyś pokrzywkę po czymś :))) Nie czytaj tych strasznych opisów na necie, bo mozna sie o zawal przyprawic nimi tylko :)))) Ja to chyba bym sie pociela gdybym czytala opisy ŁZS ;-)

No i dzisiaj trochę pomieszałam:tak: dałam 40ml mleka mod, 40ml swojego + 2,5 łyżki kaszki :-) nie dość, że Macol zajadał ze smakiem:szok: to jak mu coś tylko wypłynęło to wycierałam i na szczęście zero plamek :tak: jutro zwiększe ilość mm i zobaczę co się stanie ;-)

reklama
Do góry