reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ale to juz było....czyli kwietniowe archiwum

reklama
No młoda, młoda bo ja skończę w tym roku 32 i dopiero drugie będę rodzić ;-)
To ja predzej pomyslalabym sobie "taka "stara" i dopiero male dzieci" ;-) mnie mama urodzila w wieku 21lat i dla mnie to idealny czas. W Twoim wieku moj syn juz bedzie mial 10 lat a ja odzyskam oddech. Dzieci odchowam i bede jeszcze na tyle mloda ze bede mogla kozystac z zycia. Moja mam np z nami na imprezy chodzila :) koffam ja za to ze jest moja przyjaciolka, nie tylko mama.
Wiec kij w oko wszystkim co mysla ze jestem za mloda dla dzieci. Ja czuje instynkt teraz, inni na ostatni gwizdek i nikt nikogo nie powinien oceniac :)

To ja predzej pomyslalabym sobie "taka "stara" i dopiero male dzieci" ;-) mnie mama urodzila w wieku 21lat i dla mnie to idealny czas. W Twoim wieku moj syn juz bedzie mial 10 lat a ja odzyskam oddech. Dzieci odchowam i bede jeszcze na tyle mloda ze bede mogla kozystac z zycia. Moja mam np z nami na imprezy chodzila :) koffam ja za to ze jest moja przyjaciolka, nie tylko mama.
Wiec kij w oko wszystkim co mysla ze jestem za mloda dla dzieci. Ja czuje instynkt teraz, inni na ostatni gwizdek i nikt nikogo nie powinien oceniac :)

to nie było ocenianie! dlatego podałam też ile ja mam lat i dodałam że DOPIERO drugie ;-) Wcale nie myślę że jesteś ZA młoda! każdy układa sobie życie tak jak chce! Nie gniewaj się bo nie o to mi chodziło!

to nie było ocenianie! dlatego podałam też ile ja mam lat i dodałam że DOPIERO drugie ;-) Wcale nie myślę że jesteś ZA młoda! każdy układa sobie życie tak jak chce! Nie gniewaj się bo nie o to mi chodziło!
Nie gniewam sie! Luzik! Tylko poprostu napisalam co mysle o wczesnym macierzynstwie :)

ja to samo, 28 lat w czerwcu, a trzecie dziecko :-) wszyscy pieja, jaka jestem mloda.. no jestem :-) szczesliwie stac nas na dzieci, bo jakby nie bylo - to tragedia, zjedliby zywcem pewnie ;-) echhh, te nasze klimaty...

mam tylko jedna dzieciata kolezanke. wszystkie czekaja.. nie wiem na co. kolejne prace, studia, kolejne remonty.. ale w koncu wpadna ;-) i bedzie wesolo :-)

Ja też w tym roku kończę 24 więc jestem z tych młodszych-ale uważam,że to nie jest tak,że zawsze lepiej mieć wczesnie dzieci-w moim przypadku tak,ale na pewno nie w każdym.
asiunia876 napisałaś że Twoja mama jest dla was przyjaciółką,bo urodziła Was młodo-moja mama jest moją najlepszą przyjaciółką, a urodziła mnie mając 34 lata-mam co prawda 9 lat straszego brata-więc pierwsze dziecko miała w wieku 25 lat,ale uważam, ze to nie ma żadnego znaczenia-nie o to chodzi ile się ma lat mając dziecko tylko o to jak się jest dojrzałym je mając-bo można mieć 20 i byc już gotową do mcierzyństwa a można mieć 40 i nadal nie być(i odwrotnie oczywiście).

reklama
Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat i to akurat dla mnie był dobry moment...jeszcze na studiach dziennych, bo wzięłam indywidualny tok studiów i mogłam siedzieć bardzo dużo z Mają i dzięki czemu do 3 roku życia byłyśmy sobie w domku. Ona do przedszkola, ja do pierwszej pracy. Rewelacja.

Co do aktualnej ciąży, to zawsze żartowałam,że muszę zdążyć przed 30- stką z drugim dzieckiem. I się udało: w grudniu 30 lat:))

Do góry