reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Album Fotograficzny

to jest błęne liczenie niestety. Mierzy się bardzo ciasno pod biustem, nastepnie odejmuje pięc cm i zaokragla w dół. np. mamy 76 odejmujemy 5, czyli 71 i kupujemy 70 cm pod biustrm. Potem bardz oluźno mierzymy w biuście (lub w miekkim staniku, jesli np mamy obwisłe piersi) i bierzemy ten wiekszy wymiar. Naspępnie sprawdzamy swój rozmiar w tabeli rozmiarowej :
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31

za lobby małobiuścistym i biuści stych

hmmm. Kady inaczej podaje- strony internetowe, tvn style, gazety wrrrrrr. Ale w sumie Pysia moze tak byc, bo te 75 sa jakies dziwne na mnie, za duze pod biustem. Czyli mam 70 F. Nigdy nie lubialam duzych piersi, a niestety musze z takimi zyc. Pysia mamy ten sma wyjsciowy rozmiar i koncowy ;)

reklama
hmmm. Kady inaczej podaje- strony internetowe, tvn style, gazety wrrrrrr. Ale w sumie Pysia moze tak byc, bo te 75 sa jakies dziwne na mnie, za duze pod biustem. Czyli mam 70 F. Nigdy nie lubialam duzych piersi, a niestety musze z takimi zyc. Pysia mamy ten sma wyjsciowy rozmiar i koncowy ;)

no to jest porządny cyc ;P

z tyłu stanik musi być prosty pod łopatkami, jak ucieka do góry to masz za luźny :)
Pomierz się dokładnie, bo ja nie uważam, że mam duże piersi mimo tak imponującej literki :). Więc może powinnac mieć większa literkę

to nie chodzi o straszenie, ale dobre podtrzymanie piersi, żeby na starość były dalej kształtne, zeby plecy Cię nie bolały. Dobrze dobrany stanik to same plusy (no i minusy w postaci ceny)

to nie chodzi o straszenie, ale dobre podtrzymanie piersi, żeby na starość były dalej kształtne, zeby plecy Cię nie bolały. Dobrze dobrany stanik to same plusy (no i minusy w postaci ceny)

no fakt ceny są dobre. Ale na tych tanich stanikach to się zawiodłam. Czasami nie zdążę go wyprać a on już jest cały rozciągnięty:angry: Mam staniki które kosztowały trochę, ale piorę je normalnie w pralce, nie rozciągają się nie deformują, fiszbiny wyłażą i naprawdę jakbym przeliczyła to wolę mieć mniej ale porządnych staników, niż z 15 tanich i badziewnych:tak:

wiem, wiem...ale ja po rpstu nie lubie duzych piersi, szczegolnie moich:crazy: co do tych cen to juz sie przekonalam i wiem ze babki ze sklepu z checia zamawiaja staniki w moim rozmiarze ale kase musze duza placic.

wiem, wiem...ale ja po rpstu nie lubie duzych piersi, szczegolnie moich:crazy: co do tych cen to juz sie przekonalam i wiem ze babki ze sklepu z checia zamawiaja staniki w moim rozmiarze ale kase musze duza placic.
no ale skoro już je takie masz i nie planujesz pomniejszania to warto mięc idealnie dobrany stanik. Bo może Ty i tak ich nie bedziesz lubić, ale reszta lasek będzie Ci zazdrościć, ze sa duże i kształtne:-). Zawsze kiedyś bedziesz mogła je operacyjnie pomniejszyć.

reklama
Ja zawsze nosiłam rozmiar 80C ale od początku ciąży bardzo mi skoczył przy czym piersi staly sie jędrniejsze i pełniejsze :D Nie mogę żadnego stanika kupić w normalnych cenach.Dostałam Jeden ktory na prawdę trzyma mi biust za 180 zł :/

Do góry