reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Album Fotograficzny

reklama
Rechotku jeszce nie dawno bym Ciebie prosiła, zebyś się biustem podzieliła;-) bo ja z miseczką B to się chowam:sorry2: ale teraz jak urosły do C i strasznie bolą to mam ochotę odzyskać moje B...

miałam C, teraz mam D i już powoli mi sutki wyłażą ze stanika. Do lutego będę miała skarpety z piachem:-p zamiast cycków. One są takie ciężkie:-p

dziewczyny jeszcze zalezy jakie to F,C,D. Wymiar biustu podaje sie nierozlacznie z obwodem pod biustem. Bo np mozna miec 80D albo 75 E i to sa praktycznie te same biusty ;) U mnie waha sie to w granicach wlasnie 75 F lub 70 E :| aaaaaa jestem przerazona.

ja mam 70 F, a miałam 70 D (ale oczywisće pierwsze 10 lat nosiłam nieszczesne 75B, mimo, że miąłm właśnie 70D). Ciekawe na jakiej literce sie skończy:-)

Do obliczenia rozmiaru stanika potrzebny jest obwód pod piersiami mierzony bez luzu, ciasno i obwód w biuście mierzony w najszerszym miejscu.
Obwód w piersiach
Obwód pod piersiami
Aby obliczyć wielkość miseczki, od obwodu w piersiach odejmij obwód pod piersiami. I tak:

Różnica 12 cm to miseczka A
Różnica 14 cm to miseczka B
Różnica 16 cm to miseczka C
Różnica 18 cm to miseczka D
Różnica 20 cm to miseczka E
Różnica 22 cm to miseczka F
Różnica 24 cm to miseczka G

potem podajemy rozmiar pod biustem i dodajemy miseczke ktora wyszla z tego obliczenia

pod biustem to już 85 mam, ja pierdolę już niewiem jaki stanik mi jest dobry. Jeden za ciasny drugi za luźny. Co firma to inaczej. Teraz kupiłam sobie taki stanik dla ciężarówek, bo mam bardzo wypukłe sutki i jak zakładałam taki normalny to mi się wklęsłe robiły i lekarz powiedział że nie mogę doprowadzić do tego żeby były wklesłe bo dziecko nie będzie mogła chwycić cycka do karmienia. A te ciążowe staniki są okrutne. Mój M. się śmiał, że ten stanik i podkolanówki i antykoncepcja 100 procentowa;-)

to jest błęne liczenie niestety. Mierzy się bardzo ciasno pod biustem, nastepnie odejmuje pięc cm i zaokragla w dół. np. mamy 76 odejmujemy 5, czyli 71 i kupujemy 70 cm pod biustrm. Potem bardz oluźno mierzymy w biuście (lub w miekkim staniku, jesli np mamy obwisłe piersi) i bierzemy ten wiekszy wymiar. Naspępnie sprawdzamy swój rozmiar w tabeli rozmiarowej :
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31

za lobby małobiuścistym i biuści stych

reklama
a potem idziemy do sklepu kupujemy stanik o duzo mniejszym rozmiarze pod biustem, a DUŻO wiekszej miseczce.

Fiszbina musi opierac siean żebrach, nie piersi, przylegać cała do ciała, no i pierś nie może się faldkowac z góry.

Do góry