reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Aktywność w ciąży i wielki powrót do formy po niej :-)

Co do mojej aktywności to ja codziennie odkurzam, dzisiaj nawet sobie 2 okna umyłam, gotuję, robię w ogrodzie, zajmuję się dzieckiem, jezdżę na zakupy ... już mi na gimnastyke czasu nie starcza :-D

reklama
Mi sie chce ale za to nie moge przez ta moja szyjke. Wogole to chyba przy skroconej szyjce nawet cwiczen miesni kegla nie wolno robic :/ to sobie pocwiczylam...

Ja oststnio pytałam gina czy "mogę" bo tez przeciez szyjkę mam skróconą i na Fenoterolu jestem, ale powiedział mi, żę oczywiście, że tak tylko ostroznie :-)

tricolor :eek: serio?? Ja bym się bała...zwłaszcza że w pierwszej ciąży miałam zakaz ze względu na szyjke właśnie i teraz bym nie ryzykowała bo tu nawet mi nikt nie sprawdzi czy coś się skraca czy nie. Po 35 tygodniu już się hamować nie będę, ale teraz bym się bała ryzykować urodzeniem wcześniaka...

Wiesz, my też się hamujemy bo przecież człowiek ma swój rozum i mimo, że lakarz pozwala to ja czuję czy mogę czy nie. Ale tak czy inaczej fajnie, że "zielone swiatło" mamy :-D No i jeszcze stwierdził, że lepiej prezerwatyw nie używać bo tylko dodatkowo podrażniają.

w ramach aktywności ciążowej byłam dzisiaj (jak co tydzień) na ćwiczeniach dla ciężarnych połączonych z elementami jogi.
było by fajnie gdybym nie zobaczyła podczas wieczornej kąpieli jak wyglądają moje kolana:szok: są całe sine a raczej czarno-fioletowe:szok: takie strasznie wielkie krwiaki (bo nie wiem jak to nazwać) porobiły mi się od niektórych ćwiczeń które były wykonywane na kolanach:wściekła/y: masakra jakaś. Wiec teraz mam nadzieje że przez następne kilka dni będzie zimno żebym mogła w długich spodniach chodzić i chować swoje straszne kolana:tak:

Łojoj to chyba nie fajnie wygląda :no:

W ramach aktywności wyprowadzam codziennie od 3 do 8 psów =p
Pomagam przy obrządku w stajni (karmienie np) :-)
No i chodze po mieście załatwiać różne sprawy średnio co drugi dzień przez ok 3-5 godzin =]

Ale od wyprowadzania ciągających piesów drętwieją mi ręce =(
Od pomagania w stajni mam odciski na rękach =(
Od chodzenia po mieście bolą mnie stopy =p

I tak źle i tak nie dobrze :sorry:

Ja wczoraj zaliczyłam 3 godzinny spacer, brzuch mi nawet nie stwardniał tylko myślałam, że nogi mi do du py wejdą :-p

Chociaż mam tym razem plan, żeby po porodzie ( czyt. połogu) łazić 3 razy w tygodniu na fitness mam bardzo blisko koło domu i nie będzie mnie raptem godzinę z hakiem mąż będzie musiał dać sobie jakoś radę z dziewuchami :tak: nie chcę zwlekać z ćwiczeniami tak jak ostatnio tylko na wakacje 2012 wyglądać jak człowiek a nie gruba foka :-p

reklama
Do góry