reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aktywność w ciąży i wielki powrót do formy po niej :-)

lekarze ogólnie odradzają jazdę na rowerze nie tylko z powodu wywrotki, ale też z powodu naprężania mięśni brzucha, co może skutkować porodem przedwczesnym, chyba nie warto ryzykować

reklama
ja to mam najwieksza aktywniosc na wieczor
jak pprzelaczam kanaly na pilocie od tv i jednoczesnnie z wami pisze heheheh

laski a macie pilki do cwiczen?
bo sie zastanawiam czy sobie nie kupic

Ja mam ,ale przyzam się bez bicia,że mało z niej kozystam,szukałam w necie ćwiczeń dla ciężarnych,ale znalazłam tylko kręcenie biodrami,czyli prawie nic.Poczekam aż sie Kropek urodzi i wtedy zacznę skakać na piłce ile wlezie.

A teraz wyczynowo ćwicze podnoszenie łyżki lub widelca do ust,och to mi wychodzi bezbłędnie:tak::-D

Ostatnia edycja:
ja to mam najwieksza aktywniosc na wieczor
jak pprzelaczam kanaly na pilocie od tv i jednoczesnnie z wami pisze heheheh

laski a macie pilki do cwiczen?
bo sie zastanawiam czy sobie nie kupic

ja mam ta pilek , ale musze ja napompowac :)

tez leniwiec jestem hehe , dobrze , ze laze duzo
teraz zaczynam joge i basen wiec moze sie troche rozruszam :)

Wszystko zależy od tego na co pozwoli wam lekarz... Pamiętajcie, że ciążą to wyjątkowy czas i każdy organizm inaczej reaguje na to bez względu czy wcześniej ćwiczyłyście czy nie. Szukajcie w klubach Jogi (sprawdzajcie czy Yogini są certyfikowani i, że nie były to wyłącznie jakieś kursy weekendowe!!!!), Formy w Ciąży, Aktywnej Mamy i innych. Same możecie chodzić na spacery, siedząc możecie podnosić np. 0,5l butelki z wodą (UWAGA! tak aby nie napinał się wam brzuch!!!!). Generalnie proponuję ćwiczenia pod okiem fachowca czy to na zajęciach fitness czy też prywatnie. Dbajcie o zdrowie i bezpieczeństwo własne i swojego dziecka :)

Basen to idealny sposób na utrzymanie formy przed, w czasie i po ciąży :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:)
ja na zajęciach sr ćwiczę raz w tyg przez 2h joge (mam zestaw żwiczeń do robienia też w domu, jak będę miała chwilę to wstawię na bb) no i jak mi się przypomni to mięśnie kegla ćwiczę. i to by było na tyle aktywności :)

Do góry