reklama
Spacery z wózkiem to obowiązkowo, zwłaszcza teraz - pora roku sprzyja. A co dalej? Jaki itensywniejsze ćwiczenia? Co sądzicie o siłowniach na swieżym powietrzu? Dają radę?
Aerobik w warunkach domowych moze byc trudny, a na regularne wyjscia do jakiegos klubu sportowego poki co nie ma szans.
PS.Do basenu mam mieszane uczucia, z przewagą negatywnych...
Aerobik w warunkach domowych moze byc trudny, a na regularne wyjscia do jakiegos klubu sportowego poki co nie ma szans.
PS.Do basenu mam mieszane uczucia, z przewagą negatywnych...
Jasne, to fakt, każda z nas jest inna chodzi mi bardziej o takie Wasze odczucia, może doświadczenia, co same robiłyście - chcę się na czymś wesprzeć i nie ukrywam - zmotywować się do pracy. Czy któraś mama chodziła na aerobic? pilates lub jogę? biegała? czuję się dobrze, przed ciążą regularnie chodziłam na ściankę wspinaczkową, sporadycznie bieganie i rower więc moja kondycja była ok, bez rewelacji. Teraz jest bardzo słaba.
reklama
Ja po 6 tyg zaczynałam od ćwiczeń na ramiona, klatkę piersiową i rowerek bo nie czulam się na siłach żeby zaczynać coś na brzuch. Po kolejnych 2 tyg. zaczęłam chodzić na pilates (ćwiczyłam na miarę swoich mozliwosci- jedne ćwiczenia które mi lepiej podchodziły robiłam tak jak trzeba, do innych dostawałam łatwiejsze zamienniki) i musze przyznać że psychicznie dobrze mi też robiło takie wychodzenie 2 razy w tygodniu na godzinę. Po kolejnych 2 tyg. chodziłam jeszcze na siłownię 1-2 razy w tygodniu z trenerem personalnym ( byłam z nim umowiona na 2-3 miesiące ćwiczeń żeby się nauczyć jak czego używać i jakie ćwiczenia będą najlepsze) a potem już sama ćwiczyłam.