reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Aktywna mama: w ciązy i po porodzie :)

reklama
Lunera - polecam Mel B albo jeśli wolisz popatrzeć na "ciacho" to Tomasza Choińskiego.
z Chodakowskiej na start skalpel sobie porób - mnie ona strasznie drażni, ale ćwiczenia ma niezłe.

ja mam hula-hop z wypustkami... myślicie, że juz mogę kręcić?

Ja tez chce zaczac brzuszki robic. Tylko ze jak narazie czasu brak. Jak mam chwile to wole sie walnac na sofie niestety.
Ale musze ruszyc tylek i sie zabrac za siebie

Dzieki dzuewczyny!
Mnie Chodakowska tez strasznie drazni... I tez preferuje sofe.
Ale jak sie teraz za siebie nie wezmę to potem bedzie jeszcze trudniej z pelzajacym bąbelkiem

Ja czrkam az mama wyleci i zaczynam cwiczyc z chodakowska.. na poczatek skalpel.. alr mam tez inne plytki z jej cwiczeniami i ksiazki dwie mam.
Mnie akurat ona uspokaja.. bo ona sobie tak spokojnie cwiczy a ja ledo dycham i ten jej spokoj powoduje ze daje rade.. i wmawiam sobie ze ja kiedys tez zrobie calosc bez wiekszego zmeczrnia ;)
Puki vo staram sir mniej jesc.. ograniczyc slodycze.. w sumie to ja nie jem duzo na dzien.. ale u mnie ciezko z gubieniem wagi...
Ciekawa tylko jestem kiedy to ka znajde czas na cwiczenia... chyba obydwoje na drzemke w dzien a ja na cwiczenia.. albo po 19 jak ida spac..
Ale musze ;)

Ja często ćwiczyłam gdy msly bawił sue na dywanie. Ale to jak już był starszy. Potem to już ćwiczył ze mną. Do tej pory jak włączam Ewke i "zaczynamy od standardowej rozgrzewki" Franek jest przy mnie i ćwiczy ☺
Mnie jej głos tez drażni, ale mimo to lubię jej ćwiczenia. Dziś zamówiłam płytę Secret. Resztę co mam w domu musze poszukać.
Plank zamierzam robić. No i bieganie, ech...
Tylko o tej drugiej cc dłużej mnie boli. Czuję wewnętrzna bliznę czy szwy. ..

Ja mam swój zestaw na kręgosłup, który zaczyna się od brzuszków (niepełnych - tylko spięcia - 3 serie po 30-40), potem m.in. przyciśnięcia bioder do podłoża, ćwiczenia na boku i też robię plank - raz po prostu przez 20 sekund, a potem wersja trudniejsza, z odrywaniem na zmianę nóg.
Dzisiaj ćwiczyłam 30 min. na orbitreku, tak ładnie spała na spacerze, a wczoraj jeździłam moim rowerem szosowym, tylko to akurat nie pomaga na bóle kręgosłupa, a raczej wręcz przeciwnie.

reklama
Zaczęłam aktywność sportowa. Najpierw Uwierzylam Chidakowskiej, że jej Secret jest dla wszystkich. A guzik! Skalpel 2 zrobię a ten Secret ledwo do połowy. Przede wszystkim wróciłam do biegania. W sobotę zrobiłam 3,5 km szybkim tempem, za szybkim. Nie robiłam takiego nawet przed ciążą. Mąż mi zerocil uwagę bo mnie wirtualnie podglada. Wczoraj zrobiłam trochę ponad 5 km i juz dużo spokojniej. Nawet mnie kusilo by jeszcze trochę przebiec, ale zdrowy rozsądek podpowiadal by nie przeginac. W końcu 7 tyg temu miałam cc. Będę biegać lub ćwiczyć co drugi dzień przez 2 tyg. A następnie spróbuję dwa dni ćwiczeń dzień przerwy. I tak aż dojdę do 5-6 dni w tygodniu ☺

Do góry